Actueel

Hoe eurosceptisch Heerlen tóch tientallen miljoenen EU-subsidie binnenhaalt

gepubliceerd

Het is een merkwaardig contrast: de stad met misschien wel de meeste eurosceptische kiezers van ons land, is tegelijkertijd een van de allergrootste ontvangers van subsidies van de Europese Unie. In Heerlen, daar hebben we het over, stemde bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen 22,5 procent op de PVV en bijna 20 procent op de SP, twee eurosceptische partijen.


Groningers profiteren het meest van Europese subsidies, Friezen het minst

gepubliceerd

Groningen profiteert het meest van Europese subsidies, Friesland en Drenthe het minst. Bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in de provincie Groningen kregen samen meer dan vijfhonderd euro per inwoner aan Europese subsidies toegekend. Dat is vier keer zoveel als in Friesland.


‘We hebben feiten nodig in deze tijd’

gepubliceerd

Van blocnote tot biografische bestseller, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie legt Luc van Raaij (Senior adviseur European Affairs) zijn spullen op tafel.


Durf het effect te zijn

gepubliceerd

Het ‘Brusselse Europa’ vraagt om extra duiding. Vooral nu er een discussie plaatsvindt over het opkomend Meerjarig Financieel Kader (MFK) 2021-2027. In deze eerste column van een serie over het MFK leggen we uit wat het belang is van tools om slimme specialisatiestrategieën internationaler en evidence-based te maken.


Kansen in de nieuwe ronde

gepubliceerd

Meer Brussels geld naar technologie en integratie. In de nu nog lopende periode haalde Nederland tot dusver 4,7 miljard euro aan Brussels geld binnen.


5 miljoen euro voor stedelijke innovatie ontvangen?

gepubliceerd

Kent u Urban Innovative Actions (UIA) al? Dit initiatief van de Europese Unie biedt middelen om innovatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen te testen. Tijdens de ERAC.impact Sessions van ERAC leggen onze UIA-experts uit wat er komt kijken bij een succesvolle subsidieaanvraag.


 Agenda

Bekijk meer