Ambassadeurs

Dries van Halder

Adviseur & Programmamanager

In mei 2019 startte Dries van Halder aan zijn carrière als trainee bij ERAC. Sindsdien heeft hij een flinke groei doorgemaakt en is hij adviseur. Bij ERAC zijn we altijd op zoek naar talenten die 100% voor de inhoud gaan. Dat maakt Dries een belangrijke kracht binnen ons team.

De gemiddelde werkdag, hoe ziet die eruit?

Die is heel afwisselend en dat is juist het leuke eraan. Als adviseur kun je alle kanten op en bij ERAC kijken we naar de persoon. Wat past bij jou? Zo krijgt de ene adviseur energie van klantcontact, terwijl de ander zich kan verliezen in analyses. Namens mijn opdrachtgever als programmamanager ben ik op verschillende manieren betrokken in projecten. Enerzijds als brug tussen ondernemer en subsidieverstrekker. Anderzijds ook rechtstreeks vanuit de rol als subsidieverstrekker naar de ondernemer toe.

Ik ben aan de voorkant betrokken bij het opzetten van een subsidieregeling. Vervolgens geven we er bekendheid aan. Wanneer de regeling opengaat voer ik intakegesprekken met potentiële subsidieaanvragers. De aanvragen zet ik om naar memo’s, een onafhankelijke adviescommissie geeft daar advies over en vervolgens maak ik er beschikkingen van. Daarna kunnen de ondernemers de projecten gaan uitvoeren. Die uitvoering ondersteun ik samen met een financieel adviseur. Ik kijk dan meer naar de inhoud en regelgeving van het project. Terwijl de financieel adviseur advies geeft over het correct indienen van de kosten en controleert of deze in aanmerking komen voor de subsidie. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te controleren dat alle middelen op een goede manier besteed worden. Samen leggen we daarom ook projectbezoeken af om te kijken hoe het gaat met de voortgang en te helpen bij eventuele moeilijkheden.

Welke vaardigheden heb je nodig om jouw werk te kunnen doen?

Heb je financieel inzicht, ben je nieuwsgierig aangelegd en wil je bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken? Kom dan zeker ons team versterken! Het werkveld van ERAC is super breed. Dat betekent dat als je project control doet, je weer heel andere vaardigheden nodig hebt dan als programmamanager. Omdat ik de hele dag bezig ben met subsidies, is kennis van financiën een goede basis. Daarnaast ben ik communicatief vaardig, wat handig is wanneer ik in gesprek ga met ondernemers en intermediairs. Je moet duidelijke verwachtingen kunnen scheppen naar aanvragers en projectuitvoerder. Aan de andere kant is deze functie ook zeker iets voor jou wanneer je goed kunt analyseren en verbanden kunt leggen. Adviesvaardigheden leer je tijdens het werk. Met een goede dosis nieuwsgierigheid en interesse kom je al een heel eind.

“De ruimte om je eigen pad uit te stippelen is er écht bij ERAC.”

Wat vind je van de werksfeer bij ERAC?

Leuke collega’s heb je bij ERAC sowieso al. Alleen daarom zou je al bij ERAC kunnen gaan solliciteren! Ik werd direct opgenomen in de organisatie en iedereen is erg open. Alle collega’s zijn zeer benaderbaar en transparant. Van de directie tot aan collega’s waar je niet zo vaak mee samenwerkt. We werken in diverse teams aan uiteenlopende opdrachten, maar uiteindelijk zijn we allemaal ERAC’er.

Wat zou je toekomstige collega’s willen meegeven?

Solliciteer vooral als je van inhoud en innovatie houdt. En neem gerust contact op als je vragen hebt. We vertellen je heel graag nog meer over wat we precies doen. Wanneer je eenmaal bij ERAC begint, neem vooral de ruimte die er is om binnen de verschillende disciplines te verkennen wat er allemaal mogelijk is. Als je nog niet helemaal weet wat je wilt, kun je door middel van verschillende soorten opdrachten langzaam ontdekken waar jouw interesses liggen. De ruimte om je eigen pad uit te stippelen is er écht bij ERAC. Er zijn volop kansen en mogelijkheden, het is aan jou om deze te pakken!