Ambassadeurs

Igor Savelkouls

Senior adviseur

Igor versterkt ERAC als ervaren subsidieadviseur. Hij koos bewust voor ERAC vanwege de uitdagende projecten en de diversiteit aan collega’s—mensen met verschillende achtergronden, die toch perfect samenwerken. Maar wat maakt zijn werk zo boeiend? Lees zijn verhaal!

Kan je kort iets over jezelf vertellen?

Zeker! Ik ben Igor Savelkouls, 51 jaar, en werk als subsidieadviseur bij ERAC. Mijn hele carrière ben ik actief geweest in dit vakgebied, dus het is mij niet vreemd. Bij ERAC maak ik deel uit van Team Projecten & Subsidies.

Mijn rol is het helpen van klanten bij het verkennen van subsidiemogelijkheden voor hun projecten of organisatie en vervolgens de subsidieaanvraag in goede banen leiden. Dat betekent dat ik me bezighoud met het opstellen van projectplannen, het samenstellen van begrotingen en het begeleiden van het gehele aanvraagproces. De ene keer schrijven we 95% van de tekst, de andere keer doen we enkel een kritische review. Geen project is hetzelfde—het blijft maatwerk.

Mijn werk bestrijkt uiteenlopende thema’s: van energietransitie tot de verduurzaming van mobiliteit. Er zijn maar weinig terreinen waar ik nog nooit mee te maken heb gehad. Die afwisseling maakt het extra interessant!”

Hoe ben je bij ERAC terecht gekomen?

Eigenlijk bij toeval! Bij een eerder project kwam ik in contact met ERAC via een samenwerking rondom een subsidieprogramma. Het was een prettige samenwerking, en mijn naam was blijven hangen.

Een paar jaar later kruisten onze paden opnieuw tijdens een mobiliteitscongres. Niet lang daarna werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had in ERAC. Eerlijk gezegd had ik ERAC nooit gezien als een organisatie die zich zo diep op projecten richtte. Maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging met complexere projecten—iets wat ik bij mijn vorige werkgever miste. En zo is het balletje gaan rollen!

Waarom werk je zo graag bij ERAC, en niet ergens anders?

Voor mij draait het om twee dingen: de inhoudelijke uitdaging en de mensen.Ik was specifiek op zoek naar complexere projecten, en ERAC biedt precies dat. Maar wat me misschien nog wel het meest aantrekt, is de manier waarop mensen hier samenwerken. Het is totaal niet commercieel gedreven, wat een verademing is na mijn eerdere ervaringen. In het verleden heb ik bij enorm commerciële organisaties gewerkt, waar alles draaide om cijfers en targets. De inhoudelijke kant van het werk raakte daar vaak ondergesneeuwd.

Bij ERAC is dat anders. Soms zelfs niet commercieel genoeg, haha! Maar het zorgt wél voor een prettige werkomgeving. Er is hier geen concurrentiestrijd; iedereen werkt samen en helpt elkaar verder. Dat maakt ERAC voor mij uniek.

 

“Er is hier geen concurrentiestrijd; iedereen werkt samen en helpt elkaar verder. Dat maakt ERAC voor mij uniek.”

 

Heb je een voorbeeld van een project dat je heel interessant vond, en waarom is dat je bijgebleven?

Absoluut! Er zijn er meerdere, maar als ik er eentje moet kiezen: de waterstoftankstations binnen de CEF-regeling. De CEF-regeling (Connecting Europe Facility) is een behoorlijk complexe subsidie, omdat je te maken hebt met technische, beleidsmatige en inhoudelijke vraagstukken. Wat dit project zo bijzonder maakte, is dat wij vanaf de allereerste letter de aanvraag hebben geschreven.

Bij veel projecten is de input van de klant leidend, maar bij deze aanvraag konden we zelf een groot deel van het verhaal structureren en uitwerken. We ontwikkelden de volledige businesscase, brachten beleidsmatige vraagstukken in kaart en zorgden ervoor dat alle inhoud op de juiste manier werd gepresenteerd. Uiteraard altijd in nauwe samenwerking met de klant.

Wat dit project extra interessant maakte, was de technologische innovatie. Waterstof speelt een steeds grotere rol in de verduurzaming van mobiliteit, en het was fascinerend om mee te werken aan een project dat daadwerkelijk bijdraagt aan de energietransitie.

Een ander project dat me is bijgebleven, was een aanvraag in de landbouwsector. Hier schreven we de aanvraag niet zelf, maar hielpen we de klant met het concept. Van brainstormsessies over de opzet tot het aandragen van ideeën en het finetunen van het plan—dit soort strategische ondersteuning maakt het werk voor mij extra boeiend.

Wat moet iemand écht weten over werken bij ERAC?

ERAC is een plek waar veel verschillende mensen hun eigen plek kunnen vinden. In mijn team, Projecten & Subsidies, zijn er allerlei rollen: van inhoudelijke projectontwikkelaars tot mensen die langlopende programma’s opzetten en implementeren. En dan heb je nog adviseurs zoals ik, met weer een andere focus.

Dat betekent dat we mensen op verschillende manieren kunnen benaderen. Soms zoeken we een specifieke expertise omdat we versterking nodig hebben binnen een bepaald projectgebied. Maar het gebeurt ook dat we een kandidaat gewoon een enorm interessante toevoeging vinden en dan samen kijken waar de match ligt.

Wat belangrijk is bij ERAC? Gedrevenheid, maar zonder een keiharde focus op cijfers en deadlines. Hier draait het niet alleen om presteren, maar ook om samen iets opbouwen. Professioneel en hardwerkend, maar altijd met oog voor elkaar.

Ook werken bij ERAC?

Wil jij net als Igor een interessante baan waarbij jij echt impact kan maken? Solliciteer dan nu!

Neem direct contact op met
Linda Dirks

+31 (0)6 33 03 89 14
lindadirks@erac.nl