Ambassadeurs

Nicky Pullens

Financieel adviseur

Nicky is sinds 2021 financieel adviseur bij ERAC. Als project controller zorgt zij voor de financiële verantwoording van complexe innovaties. Zo krijgen impactvolle organisaties daadwerkelijk subsidies.

Hoe ben je bij ERAC terecht gekomen?

In lijn met mijn opleiding European Integration en Development googelde ik allerlei termen zoals Europese wetgeving, European Integration en subsidies. Die combinatie van Europa en subsidies zorgt al snel dat je bij ERAC uitkomt, in mijn geval bij de vacature voor Project Controller. Naar aanleiding van mijn sollicitatiebrief ging ik op speeddate met Richard. Wat ik heel bijzonder vond aan het gesprek was dat hij niet vroeg naar mijn opleiding of werk, maar hij vooral geïnteresseerd was in wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Ik kreeg direct het gevoel dat het klikte.

Hoe ziet een normale werkdag er voor je uit, wat doe je voor klanten?

Voornamelijk ondersteun ik klanten om de subsidie te verantwoorden. Deze klanten hebben een toezegging voor een bepaalde subsidie ontvangen en ik help ze dat bedrag daadwerkelijk te krijgen. Dat doe ik door kosten op de juiste manier op te voeren en door de klant te attenderen op de regels en de wetgeving. Ik help ze soms letterlijk met het invullen van excelsheets, maar ik geef ze ook inzicht in hoeveel kosten ze nog moeten realiseren. Mijn taak is ook om te waarschuwen als klanten bijna het budget overschrijden of om hen te attenderen over de opties voor een vervolgtraject.

“De Academy is een serieus groot pluspunt van ERAC. Er is echt een omvangrijk trainingsaanbod.”

Welke talenten heb je nodig voor jouw functie?

Specifiek voor Project Control moet je het leuk vinden om klantcontact te hebben, maar het helpt als je een beetje handig bent met Excel. Wanneer je alleen de basiskennis hebt kun je de rest bijleren op de Academy van ERAC. Daarnaast moet je ervan houden om verschillende touwtjes aan elkaar te knopen en de financiële verantwoording rond te breien. Daar krijg je vervolgens heel veel dankbaarheid van de klant voor terug.

Wat vind je van de werksfeer bij ERAC?

Mijn team is erg fijn. De leidinggevende en manager zijn goed op elkaar afgestemd. En we zijn zeer flexibel als organisatie. Je wordt enorm vrijgelaten en krijgt voldoende verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. De sfeer is positief en open. Er werken leuke mensen en we doen toffe dingen met elkaar naast het werk. Collega’s nemen altijd alle tijd om je iets uit te leggen. Maar je moet het natuurlijk zelf wel durven te vragen.

Binnen ERAC is kennisontwikkeling een groot goed. Wat zijn jouw ervaringen daarmee?

Het is heel mooi dat je kunt kiezen op welke vlakken je jezelf wil verbeteren. Soms is het lastig dit te plannen door drukke werkzaamheden, maar het wordt altijd goed geregeld. De Academy is een serieus groot pluspunt van ERAC, waar we wel meer de nadruk op mogen leggen. Bij elk ander bedrijf ga je misschien een keer een dagje op cursus, maar ERAC heeft echt een omvangrijk trainingsaanbod.

Hoeveel projecten of klanten heb jij?

Ik ben momenteel projectleider van 4 projecten, maar ik werk in totaal aan 12 projecten. Ik vind het heel leuk dat ik met heel veel verschillende projecten bezig kan zijn. Momenteel zijn dat vooral EFRO- en ESF-regelingen, maar in de toekomst wil ik graag meer focus op de CEF-subsidies. Dat zijn hele tastbare projecten die gefinancierd worden en dat past goed bij mijn pragmatische karakter. Zo werk ik nu aan een project waar we 750 truckparkings realiseren. Vrachtwagenchauffeurs zijn belangrijk voor onze economie en het is dus belangrijk dat deze mensen veilig kunnen slapen, eten, douchen en dat hun vracht beveiligd is. Hopelijk mogen we binnenkort meewerken aan een project waar waterstofstations worden gebouwd langs de snelweg. Die stations zijn tastbaar en al staat er niet onze naam op, we helpen dat wel realiseren. Dat is toch tof?!

Wat wil je meegeven aan toekomstige collega’s?

Als je wil helpen Europees geld goed te besteden, je het leuk vindt om met gezellige, jonge collega’s te werken en jezelf wil blijven ontwikkelen, dan is Project Control echt wel de goede plek. Kom je ook werken bij ERAC?