Flexibele zekerheid

Ecosysteemmanagement

Bij het uitvoeren van een ecosysteemprogramma is flexibel bijsturen essentieel. Er zijn namelijk altijd veranderende plannen, vereisten en financieringen. Een solide uitvoering vergroot de kans op succes en tastbare impact. ERAC helpt uw organisatie verder met een bewezen aanpak.

 • Aanpassingskracht. Adequaat reageren op veranderingen bevordert duurzaam succes.
 • Expertise. Uitstekende resultaten dankzij ons veelzijdig team van experts.
 • Gestructureerde aanpak. Systematische processen voor geslaagde innovatie, partnerschap en financiële optimalisatie.
Van ambitie naar actie

Ecosysteemmanagement door ERAC

Onze dienstverlening is erop gericht om projecten uitvoerbaar te maken. Mét een haalbare businesscase. Zo blijft strategie niet alleen op papier staan. Met effectief ecosysteemmanagement realiseren we beloofde resultaten en maximaliseren we de impact van innovatieprogramma’s.

Waar bent u naar op zoek?
Maak een keuze

Ecosysteemmanagement in één minuut uitgelegd

Onze adviseurs verzekeren flexibiliteit en behouden de snelheid van uw project. Zo vergroten we samen de slagingskansen.

Neem contact op
Strategische
aanpak
Proactieve
begeleiding
Meetbare
resultaten
Realistisch
en eerlijk advies
Succesverhaal - SBMC
SBMC versnelt regeneratieve geneeskunde in Nederland met Nationaal Groeifonds
Succesverhaal - AgroProeftuin de Peel
AgroProeftuin de Peel: Innoveren en verduurzamen van de landbouw
Succesverhaal - Gemeente Den Haag
Den Haag slaat handen ineen met London, Manchester en Milaan
Succesverhaal - Regio Hart van Brabant
Hart van Brabant werkt aan Regionale Energiestrategie
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Duurzaam succes

De kracht van samenwerking

We zijn goed in het verbinden van mensen in dynamische groepen. We brengen overheden, bedrijven en andere organisaties samen met één helder doel voor ogen: het behalen van concrete successen. Ons kwartiermakerschap helpt daar ontzettend bij. Zo helpen we uw organisatie verder.

Meer over business ecosystemen
Innovatie versnellen

Focus op haalbare doelen

Onze aanpak gaat verder dan simpelweg organiseren. We versnellen ontwikkeling en financiële kracht, met een focus op haalbare doelen. We helpen bij het vinden van financiële ondersteuning voor nieuwe ideeën, waardoor groei en duurzaam succes binnen handbereik komen.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Neem direct contact op met
Pieter Liebregts

+31 (0)6 53 28 86 57
pieterliebregts@erac.nl

  voorwaarden

  Op welke manier kan een subsidie- en financieel expert bijdragen aan een ecosysteemprogramma?

  Een subsidie- en financieel expert zorgt voor de juiste inzet en beheer van financiële middelen door nauwkeurige monitoring, fondsbeheer en up-to-date kennis van regelgeving. We maximaliseren de beschikbare financiering en zorgen voor een effectieve en efficiënte besteding van middelen.

  Hoe kan een kwartiermaker bijdragen aan het succes van een ecosysteemprogramma?

  Een kwartiermaker speelt een belangrijke rol bij het leggen van een goede basis voor het programma door de juiste partners aan boord te brengen, een strategisch netwerk op te bouwen en processen goed in te richten.

  Hoe kan ERAC helpen bij ecosysteemmanagement?

  ERAC biedt expertise op het gebied van kwartiermakerschap, strategisch programmamanagement, subsidie- en financieel beheer en procesmanagement.

  Welke voordelen biedt ecosysteemmanagement?

  Effectief ecosysteemmanagement biedt voordelen door op de actualiteit in te spelen en zo optimale samenwerking tussen stakeholders te stimuleren en de inzet van middelen te optimaliseren. Het resultaat: realiseren van beloofde resultaten en het maximaliseren van de impact van innovatieprogramma’s.

  Wat houdt ecosysteemmanagement in?

  Ecosysteemmanagement omvat het strategisch beheren en sturen van een ecosysteem voor innovatie. Het doel is om beloofde resultaten te realiseren en essentiële stakeholders bij het proces te betrekken.

  Optimaliseer uw ecosysteem

  Bij het opzetten van innovatieprogramma’s wordt vaak de lange termijn in gedachte gehouden. De realiteit kan echter anders uitpakken dan gepland. Daarom is het cruciaal om flexibel te zijn en aanpassingen te maken binnen de plannen, vereisten en financiering. Onze expertise in ecosysteemmanagement biedt hiervoor de oplossing. We helpen u anticiperen op veranderingen en vergroten daarmee uw kans op succes.

  Onze aanpak

  Bij ecosysteemmanagement draait het om het toewijzen van belangrijke rollen zoals kwartiermaker, strategisch programmamanager, subsidie- en financieel expert en procesmanager. Door deze deskundigen in te zetten, leggen we een stevige basis en garanderen we een effectieve uitvoering van uw programma.

  De voordelen van ecosysteemmanagement

  ERAC inschakelen voor ecosysteemmanagement biedt verschillende voordelen:

  • Verhoogt de kans op werkelijke impact
  • Stimuleert samenwerking tussen diverse belanghebbenden
  • Drijft economische groei en innovatie aan
  • Bouwt duurzame ecosystemen voor brede maatschappelijke ontwikkeling

  Ontdek hoe onze aanpak van ecosysteemmanagement u kan ondersteunen bij het versterken van uw ecosysteem en het bereiken van uw doelen. Neem vandaag nog contact met ons op!