Vergroot uw financiële slagkracht

Ecosysteemontwikkeling

Een gezond ecosysteem is een levendig netwerk waar overheden, ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel? Innovatie bevorderen en economische groei stimuleren. Een complex speelveld, waar ERAC graag bij ondersteunt.

 • Gestructureerd. Uw doelen sneller gerealiseerd met een gestructureerde aanpak.
 • Compleet. Strategie, samenwerking, ontwikkeling en financiering slim gecombineerd.
 • Controle. Voortdurende monitoring geeft snel inzicht in kansen en uitdagingen.
Van ambitie naar actie

Ecosysteemontwikkeling door ERAC

Ecosysteemontwikkeling is complex. Onze experts begrijpen dit ingewikkelde speelveld, met verschillende initiatieven, stakeholders en belangen maar al te goed. We zetten het om naar een sterk ecosysteem dat écht het verschil maakt. Zo blijft strategie niet alleen op papier staan.

Waar bent u naar op zoek?
Maak een keuze

Ecosysteemontwikkeling in één minuut uitgelegd

Ontdek onze aanpak waarin strategie, samenwerking en monitoring samenkomen voor een succesvolle ontwikkeling van uw innovatie.

Neem contact op
Strategische
aanpak
Proactieve
begeleiding
Meetbare
resultaten
Realistisch
en eerlijk advies
Succesverhaal - AgroProeftuin de Peel
AgroProeftuin de Peel: Innoveren en verduurzamen van de landbouw
Succesverhaal - Ministerie van Buitenlandse Zaken
ERAC betrokken bij fondsmanagement voor DGGF en DTIF
Succesverhaal - Sports Engineering TU Delft
Slim stukje Noordzee proeftuin voor innovaties
Succesverhaal - Regio Hart van Brabant
Hart van Brabant werkt aan Regionale Energiestrategie
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Duurzaam succes

Zo pakken we het aan

We zijn goed in het verbinden van mensen in dynamische groepen. En hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling van impactvolle ecosystemen. We combineren stakeholdermanagement, business development en financiering met inzicht in subsidiemogelijkheden op Europees en nationaal niveau.

Meer over business ecosystemen
We versnellen innovatie

Voor elk plan de juiste financiering

Als subsidiespecialist weten we precies welke financieringen uw organisatie verder kunnen helpen. Want voor goede plannen is altijd financiering beschikbaar. Met expertise over subsidies op Europees, nationaal en regionaal niveau helpen we uw organisatie én uw ecosysteem verder.

Subsidies

Neem contact met ons op

Neem direct contact op met
Pieter Liebregts

+31 (0)6 53 28 86 57
pieterliebregts@erac.nl

  voorwaarden

  Welke resultaten heeft ERAC behaald op het gebied van ecosysteemontwikkeling?

  We hebben succesvolle resultaten behaald door het realiseren van ambitieuze doelen binnen innovatie-ecosystemen. Dit omvat onder meer het stimuleren van economische groei, het bevorderen van samenwerking tussen stakeholders en het maximaliseren van subsidiemogelijkheden.

  Op welke gebieden kan ERAC ondersteuning bieden bij ecosysteemontwikkeling?

  ERAC biedt ondersteuning op het gebied van strategieontwikkeling, stakeholdermanagement, business development en financiering binnen innovatie-ecosystemen.

  Wat zijn de voordelen van een gestructureerde aanpak voor ecosysteemontwikkeling?

  Een gestructureerde aanpak zorgt voor meetbare resultaten, effectieve samenwerking tussen stakeholders en maximalisatie van financieringsmogelijkheden.

  Hoe kan ERAC helpen bij ecosysteemontwikkeling?

  ERAC biedt een programmatische aanpak die strategieontwikkeling, stakeholdermanagement, business development en financiering combineert. We bieden onder andere inzicht in subsidiemogelijkheden op Europees en nationaal niveau.

  Wat houdt ecosysteemontwikkeling in?

  Ecosysteemontwikkeling omvat het creëren of versterken van een netwerk waarin overheden, bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen samenwerken aan innovatie om economische groei te stimuleren.

  Ecosysteemontwikkeling voor duurzame groei

  Binnen ecosysteemontwikkeling draait alles om het smeden van een krachtige en gezamenlijke visie. Of het nu gaat om een regio, sector of technologie. Maar een ecosysteem is een levendig netwerk van overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties dat erg complex is. Verschillende initiatieven, stakeholders en belangen… ERAC helpt u verder. Wij begrijpen dit complexe landschap en transformeren het naar sterke ecosystemen die écht het verschil maken.

  Onze aanpak

  Met onze doortastende aanpak duiken we in de regio, sector of technologie. Daar identificeren we de belangrijkste spelers. We vertalen de visies en ambities naar concreet beleid, programmering en organisatiestructuren. We streven daarbij naar efficiënte en effectieve ecosystemen die klaar zijn voor de toekomst.

  De voordelen van ecosysteemontwikkeling door ERAC

  • Een gestroomlijnde uitvoering van activiteiten
  • Expertise in strategie, stakeholdermanagement, business development en financiering
  • Continue monitoring en evaluatie van voortgang en resultaten voor tijdige bijsturing
  • Inzichten vanuit de beoordelaarsstoel om de kans op succes van uw programma te vergroten.

  Benieuwd naar onze successen voor anderen? Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we samen uw ecosysteem ontwikkelen en uw plannen realiseren.