Skip to main content

Actueel

Complimentendag: onze opdrachtgevers verdienen een schouderklopje

ERAC helpt ambitieuze opdrachtgevers verder die ieder op hun eigen manier de wereld net even wat duurzamer, efficiënter, slimmer en mooier maken. Vandaag is het Nationale Complimentendag en zetten we graag een aantal van onze relaties in het virtuele zonnetje.

1. Rijkswaterstaat: grootste zeesluis ter wereld

Wist u dat de grootste zeesluis ter wereld in Nederland wordt gebouwd? De Noordersluis vindt u aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. Deze sluis wordt momenteel vervangen, omdat hij te klein is voor de steeds groter wordende schepen. Wij zijn trots op Rijkswaterstaat en alle betrokken partijen die dit grootschalige project weten te realiseren.

2. Arrosso: recycling geleiderails in goede banen

Wie zorgt er eigenlijk voor dat de geleiderails op de snelweg worden gerecycled? Niet echt een vraag die als eerste in je opkomt in de file. Maar wel een belangrijke vraag, want de snelwegen staan er vol van. En deze geleiderails moeten allemaal een keer vervangen worden. Een pluim voor Arrosso, want dit bedrijf leidt de recycling van deze geleiderails in goede en duurzame banen.

3. Jheronimus Academy of Data Science (JADS): big data met een doel

Big data wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Sterker nog: we kunnen niet meer zonder. JADS is in 2016 opgericht om big data economisch én maatschappelijk in te zetten. Het kenniscentrum is een gezamenlijk initiatief van de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, provincie Noord-Brabant en gemeente ’s-Hertogenbosch. Mooi dat deze relatief nieuwe universiteit al een paar jaar het verschil weet te maken.

4. Gemeente Hoogeveen: een complete wijk van het gas af

Het Drentse Hoogeveen is begonnen met de Proeftuin Aardgasvrije Wijken om een hele wijk aardgasvrij te maken. De subsidieaanvraag is goedgekeurd en het plan wordt realiteit. Kijk, ook daar worden wij ERAC’ers blij van.

5. Bedrijventerrein Lage Weide: een eigen waterstoftankstation

Op Lage Weide zijn een aantal ondernemers een samenwerking gestart. Samen bouwen zij een waterstoftankstation waar lokaal waterstof wordt geproduceerd met groene stroom. De afnemer? Dat zijn zij zelf. Veel van hun bedrijfswagens rijden dus over een tijdje op waterstof. Daar gaat ons duurzame hart sneller van kloppen.

Benieuwd naar alle andere opdrachtgevers die minstens zo goed bezig zijn? Neem een kijkje op deze pagina. Fijne Nationale Complimentendag!

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Subsidieverwerving voor gemeenten belangrijker dan ooit

Adviseurs Josha Ober en Miett Tajthy leggen uit hoe ook uw gemeente de kans op succes met het verwerven van…
Actueel

Stimuleer economische groei met maatschappelijke kosten-batenanalyses en Europese subsidies

In een tijd waarin economische groei en duurzaamheid belangrijker zijn dan ooit tevoren, spelen maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA’s) en Europese subsidies…
Actueel

Europese Subsidie-inzichten voor Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen

ERAC heeft een omvangrijke dataset opgebouwd die inzicht biedt in bijna alle Europese subsidies in Nederland. Deze inzichten bieden concrete…