Skip to main content

Actueel

De ERAC Academy Europa-training

De E in onze merknaam is niet zomaar een letter. Het is de E van Europa. Europa is immers de rode draad en verbindende schakel in al onze werkzaamheden. Van communicatiemedewerker en adviseur tot project controller of trainee. Iedereen krijgt met het thema te maken. Een bezoek aan Brussel hoort dan ook bij ieders inwerktraject. Collega Sander Potters deelt zijn ervaringen.

Brussel, het hart van Europa
De nieuwste lichting ERAC’ers vertrok afgelopen november naar Brussel. Hier volgden zij de ERAC Europa-training. Een training die zich richt op de werking van het Europese werkveld. En hoe kun je dat beter ervaren dan door ook te zien waar alles gebeurt? De groep bezocht het Huis der Provincies, het Parlamentarium én wandelden een rondje door de stad langs alle Europese instituten.

Kennis delen in het Huis der Provincies
In het Huis der Provincies werden de ERAC’ers ontvangen door Rob van Eijkeren, manager bij het Huis der Provincies. Sander Potters vertelt hierover: “Het was erg interessant om hier een rondleiding te krijgen. Rob vertelde ons alles over het lobbyen binnen het Huis van de Provincies.” Europese parlementariërs gaan op zoek naar input van provincies om er zo achter te komen wat er op dat niveau gewenst is. Sander: “In het huis worden de wensen van de provincies bij elkaar gebracht. Hoe meer gezamenlijke belangen, hoe groter de kans dat de Europese Commissie kan helpen bij de realisatie.”

In het huis worden de wensen van de provincies bij elkaar gebracht. Hoe meer gezamenlijke belangen, hoe groter de kans dat de Europese Commissie kan helpen bij de realisatie.”

Sander Potters

Rondstruinen door het Parlamentarium
Na het bezoek aan het Huis der Provincies werd ook nog het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa bezocht, het Parlamentarium. Sander: “In het Parlamentarium kregen we meer te weten over wat de EU doet en hoe het is ontstaan. Het was een soort doorlooproute met audio-ervaring. Erg interessant.”

Een indrukwekkende stadswandeling
Sander Potters: “De allerlaatste stop zou een stop bij het Europees Parlement zijn. Helaas voor ons kon dat door COVID niet doorgaan. In plaats daarvan maakten we een stadswandeling langs alle Europese instituten.. Zo kregen we een mooie indruk van deze zakelijke stad. Het bezoek aan het parlement blijft nog wel op mijn bucketlist staan.”

Afsluiting van de dag
De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner waarbij ook een aantal mensen werkend in Brussel aanschoven als tafelgast. Sander: “We konden hen vragen stellen over leven en werken in Brussel. Het was een fijne maar lange dag. Ik heb weer nieuwe inzichten over Europa vergaard en mijn kennis daarmee verbreed, dat vind ik erg belangrijk. Daarnaast heb ik tijdens deze dag mijn collega’s op een andere manier leren kennen, ook dat vond ik erg leuk.”

Werken bij ERAC
Bij ERAC staat zelfontwikkeling hoog in het vaandel. Via de ERAC Academy kunnen collega’s allerlei cursussen en opleidingen volgen. Niet alleen als je net bij ERAC begint, ook daarna. Ben jij op zoek naar een werkplek waar je jezelf constant mag blijven ontwikkelen? Wij zijn nog op zoek naar een aantal nieuwe collega’s. Bekijk de openstaande vacatures hier.

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

EU-Beleidsonderzoek: helderheid in het digitale tijdperk

In dit blogartikel vertelt adviseur dr. Mignon Schichel hoe zij, samen met haar collega’s, het EU-digitaliseringsbeleid onder de loep nam.
Actueel

Succesvol navigeren door het Nationaal Groeifonds: 10 aandachtspunten voor uw project

Adviseur Celine van Soest heeft de 10 essentiële aandachtspunten voor een succesvolle Nationaal Groeifonds aanvraag geïdentificeerd.
Actueel

Regio’s bundelen krachten voor doorbraak circulaire economie

In heel Nederland streven we actief naar een versnelde overgang naar een volledig circulaire economie tegen 2050. De kracht van…