Een leven lang leren

ERAC Academy

De ERAC Academy is het kennisinstituut van ERAC en verantwoordelijk voor het organiseren, stimuleren en faciliteren van kennis binnen ERAC. De Academy draagt bij aan “een leven lang leren” van de ERAC-collega’s.

  • Voor elke medewerker met ambitie
  • Door collega-experts en professionele externe trainers
  • Dé plek voor kennis, inspiratie en ontwikkeling

ERAC Academy

We gaan voor de volle 100%. We motiveren medewerkers zichzelf te ontwikkelen tot krachtige en gedurfde teamplayers die altijd op zoek zijn naar kennis en succes. Daarom zet de ERAC Academy in op functioneel opleiden, persoonlijke ontwikkeling, verbinden en kennisdeling. Dat doen we met een mix van interne en externe trainingen, inspirerende sessies en gezellige QREW-borrels in.

ERAC Academy

Voor alle ERAC-collega's

Of je nu een starter bent die een traineeship wil volgen, een adviseur die zich wil verdiepen in een specifiek thema of een collega die zijn of haar adviesvaardigheden wil aanscherpen. De Academy biedt een breed scala aan trainingen en sessies, verzorgd door collega-experts en professionele externe trainers. Bij ERAC heeft iedere medewerker met ambitie om bij te leren de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden.

Dit kun je verwachten

ERAC Academy trainingen

Excel basisvaardigheden, masterclass Excel & Power BI

Van basic naar next-level skills in Excel! We tackelen in deze training grote datasets, geavanceerde formules, mooie datavisualisaties en geven je een introductie van Power BI. Allemaal om jouw projectwerk bij ERAC naar een hoger niveau te tillen.

Begroten & staatssteun

In deze training ga je dieper in op het maken van projectbegrotingen en het aanvragen van subsidies. Je maakt kennis met staatssteun en ontdekt de do’s en don’ts om onze ERAC-projecten slim en effectief vorm te geven.

Interventielogica

Tijdens deze training maak je kennis met de kracht van de Verandertheorie (Theory of Change). Door hiermee te oefenen, creëer je niet alleen een gemeenschappelijke taal en denkkader, maar kun je ook projecten op een visueel sterke manier presenteren.

Persoonlijk leiderschap

Een goede adviseur kent zichzelf. De training Persoonlijk Leiderschap helpt je om jezelf beter te leren kennen als professional én als persoon. In deze beide rollen is het belangrijk dat je zelf aan het stuur blijft zitten gedurende je werkzaamheden. Het is belangrijk om niet geleefd te worden, maar dat is makkelijke gezegd dan gedaan. Deze training geeft je de handvatten om zelf in control te zijn over je werkzaamheden.

Projectleiderschap

Projectleiders hebben een belangrijke rol binnen ERAC. Met bijkomende verantwoordelijkheden. In deze training wordt toegelicht wat deze rol inhoudt, wat er van een projectleider binnen ERAC verwacht wordt en hoe bepaalde (administratieve) zaken in zijn werk gaan.

ERAC Academy

Training Timemanagement

Bij ERAC zijn we gewend om aan diverse projecten tegelijk te werken. Elk met hun eigen deadlines. Dat houdt onze takenlijsten flink gevuld! Geen zorgen, de training Timemanagement biedt concrete tips en tricks om controle én focus te krijgen over alle openstaande zaken en voornemens die jouw aandacht verdienen.

Dit kun je verwachten

ERAC Academy trainingen

Boeiend presenteren

Hoe kan je nóg pakkender presenteren? In deze training leer je alle tips en tricks die jij nodig hebt om een interessante presentatie te geven en de aandacht van je publiek vast te kunnen houden.

Effectief communiceren

Hoe kun je jezelf op de meest sprankelende manier presenteren? Zowel verbaal als non-verbaal? Terwijl je je bewust bent van je uitstraling en communicatie en de invloed hiervan op anderen? Dat ontdek je tijdens deze eendaagse training in effectief communiceren. We duiken dieper in het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfpresentatie, specifiek gericht op en een commerciële omgeving. Verwacht praktische tools voor zelfreflectie en tips voor zowel verbale als non-verbale communicatie die je meteen kunt toepassen.

Projectmanagement

Steeds meer activiteiten binnen organisaties worden uitgevoerd door projectteams met input vanuit diverse afdelingen. Maar wat betekent dit precies? Hoe zet je een projectteam op en wat houdt projectmatig werken eigenlijk in? Hoe breng je structuur aan in het project? Deze training legt een solide basis door je te leren hoe je een professioneel projectplan opstelt en hanteert. Integrale beheersing van tijd, geld en voortgang in relatie tot kwaliteit staat centraal. Ook besteden we aandacht aan effectieve communicatie binnen projectteams. Na deze training ben je in staat om projecten succesvol te managen.

ERAC way of work

De unieke waarde van ERAC leggen we honderden keren per jaar vast in offertes. Het schrijven van winnende offertes is essentiële bagage voor de ERAC-adviseur. Het gaat om een goede aanpak én de visie op het onderwerp, het inlevingsvermogen in de klant en een flinke dosis lef! Gedurende de training leer je hoe een offertetraject eruitziet, welke verschillende soorten trajecten er zijn en ga je zelf een offerte schrijven.

Subsidieaanvraag schrijven

Een klant heeft een innovatief project in gedachten en zoekt financiering. “Natuurlijk helpen we je!” roep je uit. En dan? Welke belangrijke vragen stel je aan de klant? Welke stappen doorloop je? Welke kennis moet je hebben en wie van je collega’s helpt je verder? Welke tools heeft ERAC om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen? Tijdens deze training leer je de basisprincipes van alles wat komt kijken bij het schrijven van een subsidieaanvraag.

Persoonlijke onboarding

Bij ERAC gaat het niet alleen om werk, maar om groei. Tijdens jouw onboarding ontdek je wat dat precies betekent. We hechten enorm veel waarde aan een warm welkom voor onze nieuwe teamleaden, en dat begint bij de onboarding.

Meer over werken bij ERAC

Wegwijs bij ERAC

Elke collega krijgt een persoonlijke onboarding, waarbij je wegwijs gemaakt wordt binnen ERAC. Na 100 dagen sluiten we de onboarding af met een gesprek met je teamleider, waarin we terugblikken op jouw eerste periode en vooruitkijken naar jouw verdere ontwikkeling. We zorgen ervoor dat je klaar bent om vol vertrouwen de uitdagingen van ons werk aan te gaan.

Bekijk onze vacatures