Skip to main content

Actueel

ERAC Foundation: tuinkas voor Robert Coppes Stichting

Voor mensen met een visuele beperking is het dagelijks leven vaak een uitdaging omdat activiteiten of voorzieningen niet altijd uit het zorgbudget kunnen worden betaald. Daar komt de Robert Coppes Stichting (RCS) kijken. Deze organisatie ondersteunt blinde en slechtziende volwassenen: iets waar de ERAC Foundation graag een steentje aan bijdraagt.

Een vruchtbare donatie

De Robert Coppes Stichting is te vinden op het Bisschop Zwijsenplein in Vught. Hier zijn enkele bewoners actief in een tuinclub. Ze verbouwen groenten voor eigen gebruik.

Onlangs heeft onze adviseur Stef Meijers namens de ERAC Foundation een cheque overhandigd aan Emy Yoyaram, een actief lid van deze tuinclub. Dit geld is bedoeld voor de bouw van een tuinkas in de eigen groentetuin. Zo kunnen bewoners voortaan ook groenten kweken die niet in Nederland groeien. Denk hierbij aan pepertjes en paprika.

Dit geld is bedoeld voor de bouw van een tuinkas in de eigen groentetuin.

Wat is de Robert Coppes Stichting?

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige gespecialiseerde organisatie met verschillende woonvoorzieningen. Diverse ambulante teams voor specialistische begeleiding werken vanuit de regio’s Sittard, Nijmegen, Breda en Vught, en biedt gespecialiseerde dagbesteding in Vught en Nijmegen.

De Stichting Vrienden van Robert Coppes is gelieerd aan de stichting en heeft het doel om financiële middelen te genereren om een aantal van deze activiteiten toch mogelijk te maken. Voorbeelden hiervan zijn het ondersteunen van uitstapjes, materialen voor sport- en vrijetijdsverenigingen en de aanschaf van muziekinstrumenten.

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige gespecialiseerde organisatie met verschillende woonvoorzieningen.

Wat is de ERAC Foundation?

Maatschappelijke vraagstukken oplossen zit in het bloed van onze adviseurs. Met de oprichting van de ERAC Foundation geven we hen de ruimte om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Maar dan dicht bij huis. We zijn actief op zoek naar maatschappelijke initiatieven die het hart van onze collega’s raken en bieden ondersteuning met de Foundation. Zo zetten we onze kennis van projecten, programma’s en financiering optimaal in.

Meer weten over de Robert Coppes Stichting?

Heeft u interesse om bij te dragen aan deze nobele organisatie? Neem dan contact op met de Robert Coppes Stichting Vught via (073) 6579157 of info@robertcoppes.nl.

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

EU-Beleidsonderzoek: helderheid in het digitale tijdperk

In dit blogartikel vertelt adviseur dr. Mignon Schichel hoe zij, samen met haar collega’s, het EU-digitaliseringsbeleid onder de loep nam.
Actueel

Succesvol navigeren door het Nationaal Groeifonds: 10 aandachtspunten voor uw project

Adviseur Celine van Soest heeft de 10 essentiële aandachtspunten voor een succesvolle Nationaal Groeifonds aanvraag geïdentificeerd.
Actueel

Regio’s bundelen krachten voor doorbraak circulaire economie

In heel Nederland streven we actief naar een versnelde overgang naar een volledig circulaire economie tegen 2050. De kracht van…