Skip to main content

Actueel

ERAC Foundation: tuinkas voor Robert Coppes Stichting

Voor mensen met een visuele beperking is het dagelijks leven vaak een uitdaging omdat activiteiten of voorzieningen niet altijd uit het zorgbudget kunnen worden betaald. Daar komt de Robert Coppes Stichting (RCS) kijken. Deze organisatie ondersteunt blinde en slechtziende volwassenen: iets waar de ERAC Foundation graag een steentje aan bijdraagt.

Een vruchtbare donatie

De Robert Coppes Stichting is te vinden op het Bisschop Zwijsenplein in Vught. Hier zijn enkele bewoners actief in een tuinclub. Ze verbouwen groenten voor eigen gebruik.

Onlangs heeft onze adviseur Stef Meijers namens de ERAC Foundation een cheque overhandigd aan Emy Yoyaram, een actief lid van deze tuinclub. Dit geld is bedoeld voor de bouw van een tuinkas in de eigen groentetuin. Zo kunnen bewoners voortaan ook groenten kweken die niet in Nederland groeien. Denk hierbij aan pepertjes en paprika.

Dit geld is bedoeld voor de bouw van een tuinkas in de eigen groentetuin.

Wat is de Robert Coppes Stichting?

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige gespecialiseerde organisatie met verschillende woonvoorzieningen. Diverse ambulante teams voor specialistische begeleiding werken vanuit de regio’s Sittard, Nijmegen, Breda en Vught, en biedt gespecialiseerde dagbesteding in Vught en Nijmegen.

De Stichting Vrienden van Robert Coppes is gelieerd aan de stichting en heeft het doel om financiële middelen te genereren om een aantal van deze activiteiten toch mogelijk te maken. Voorbeelden hiervan zijn het ondersteunen van uitstapjes, materialen voor sport- en vrijetijdsverenigingen en de aanschaf van muziekinstrumenten.

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige gespecialiseerde organisatie met verschillende woonvoorzieningen.

Wat is de ERAC Foundation?

Maatschappelijke vraagstukken oplossen zit in het bloed van onze adviseurs. Met de oprichting van de ERAC Foundation geven we hen de ruimte om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Maar dan dicht bij huis. We zijn actief op zoek naar maatschappelijke initiatieven die het hart van onze collega’s raken en bieden ondersteuning met de Foundation. Zo zetten we onze kennis van projecten, programma’s en financiering optimaal in.

Meer weten over de Robert Coppes Stichting?

Heeft u interesse om bij te dragen aan deze nobele organisatie? Neem dan contact op met de Robert Coppes Stichting Vught via (073) 6579157 of info@robertcoppes.nl.

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Vincent Ketelaars verlaat ERAC om jongensdroom na te jagen: burgemeesterschap

JTNDaW1nJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGd3AtY29udGVudCUyRnRoZW1lcyUyRnNhbGllbnQtY2hpbGQlMkZhc3NldHMlMkZpbWclMkZvdmVybGF5LWN1cnZlLWxpZ2h0Ymx1ZS1zbWFsbC5wbmclMjIlM0U=JTVCd3BiX2NhdGVnb3JpZXMlNUQ= Na 17 jaar heeft Vincent Ketelaars besloten om ERAC te verlaten. Hij neemt een sabbatical om voor te bereiden…
Actueel

Terugblikken op 2022: deze blogs werden het vaakst gelezen

Afgelopen jaar vierde ERAC haar 30-jarige jubileum. Veel tijd om daar bij stil te staan hadden we niet, we adviseerden…
Actueel

Klimaatconferentie Sharm-el-Sheikh teleurstellend. En nu?

Tijdens de klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh, werd de oorzaak van de opwarming van de aarde opnieuw niet aangepakt. En nu? Lees…