Actueel

EU Masterclass voor nieuwe raadsleden

Gefeliciteerd! U bent gekozen als raadslid en u mag zich vier jaar lang inzetten voor uw gemeente. Maar dat is geen eenvoudige opgave. Complexe kwesties, zoals de woningnood voor starters of huisvesting voor arbeidsmigranten vragen volop aandacht. Europa is daarbij misschien niet direct uw eerste focuspunt. Toch zou dat juist nu verstandig zijn: de impact van Brussel is niet te onderschatten als het gaat om relevante thema’s. Denk daarbij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen en diverse wet- en regelgeving met de regels rondom inkoop en subsidieverstrekking. Brussel biedt u bovendien veel kansen. Maar waar moet u beginnen? De ERAC EU Masterclass geeft u richting.

Waarom is deze Masterclass in het leven geroepen?

Bij een nieuwe start komt veel informatie op u af. Het informatieaanbod over ‘Europa’ voelt mogelijk oneindig – terwijl niet alles even belangrijk is.  Met meer dan 30 jaar ervaring kent ERAC de relevante paden in het Brusselse bos waardoor we duidelijk de hoofd- van de bijzaken van elkaar kunnen scheiden. Relevante informatie voor gemeenten hebben wij voor u gedefinieerd, zodat wij u in korte tijd mee kunnen nemen in alles wat u móet weten.

Wat leert u tijdens deze Masterclass?

We gaan in de masterclass in op de huidige beleidsprioriteiten van de EU, de belangrijkste wetten en regels waar gemeenten dagelijks mee te maken hebben, welke subsidies de EU beschikbaar stelt en hoe gemeenten in Brussel kunnen netwerken en lobbyen. Een deelnemer is na afloop nog geen EU-expert, maar heeft door dat wat in Brussel wordt besloten impact heeft op wat lokaal niveau zich afspeelt, maar ook dat initiatieven op lokaal niveau bijdragen aan de Europese doelstellingen en ambities.

De EU Masterclass - De sneltrein naar Brussel die bij de belangrijkste stations stopt.

Wie gaat u begeleiden?

De E van ERAC staat voor European. Onze adviseurs hebben allen specialistische kennis van Europese zaken én van de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. De twee vaste gezichten van de masterclass en ervaringsdeskundigen zijn ERAC-adviseurs  Bas van den Barg en Tom Joling. Zij zullen u de belangrijkste Europakennis bijbrengen en zijn ook het aanspreekpunt.

Wanneer is de Masterclass?

U kunt kiezen uit de volgende data:

20 juni  Online
22 juni 
Leiden (Stadskantoor)
23 juni 
Opsterland (Gemeentehuis Beesterzwaag)
30 juni 
Tilburg (Gemeentehuis)
5 juli      Online

Tijd
Van 19.00 uur tot 21:00 uur
Omdat Europa staat voor samenwerking, is er na afloop van de fysieke masterclass gelegenheid om na te borrelen met andere deelnemers.

Hoeveel kost de deelname?

De kosten voor de fysieke Masterclass bedragen € 99,- excl. btw.
Inclusief koffie, thee en alle materialen.

De kosten voor de online Masterclass bedragen € 35,- excl. btw.

Vragen over deze Masterclass?

Neem gerust contact op met Bas van den Barg via Basvandenbarg@erac.nl.

Schrijf u nu in!

En pak uw Europese kansen.

Inschrijven
Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Zo voorkomt u administratieve blunders bij een ESF-aanvraag

Hoe voorkomt u als gemeente of organisatie het mislopen van uw ESF-gelden? ERAC-adviseur Jordy legt uit.
Actueel

Zo maakt u aanspraak op waterstof-subsidieregelingen

Er is een groene-waterstofschaarste. Genoeg reden om volop subsidies beschikbaar te stellen voor partijen die dat probleem helpen oplossen. Zo…
Actueel

EU Masterclass voor nieuwe raadsleden

Subsidies zijn een veelgebruikt middel om innovatie te stimuleren. Doordat de wet- en regelgeving steeds complexer wordt, wordt de vraag…