Skip to main content

Business development

Het belang van een doordachte business case

Lees verder

Een investeringsprogramma moet net zo sterk zijn als de optelsom van de business cases die gefinancierd kunnen worden. Daarom werken we aan de ontwikkeling van uitstekende business cases, die uiteindelijk ook de strenge toets van het fonds doorstaan. Dit alles om iedere euro optimaal te laten revolveren en de beleidsdoelen te bereiken.

Een case die staat als een huis
Heeft u een innovatief idee en anderen nodig om dit te realiseren? Wilt u voor uw business case samenwerken met bedrijven, kennisinstellingen of overheden? Of heeft u de overheid nodig voor bijvoorbeeld financiering? ERAC helpt u graag verder om dit daadwerkelijk te realiseren. Onze adviseurs steken de handen uit de mouwen om uw business case naar een hoger niveau te tillen. Door kritisch te zijn, door te vragen en de case van verschillende kanten te belichten, zorgen we ervoor dat deze staat als een huis.

Capaciteit, connecties, creativiteit
Een succesvolle business case bestaat uit drie elementen: capaciteit, connecties en creativiteit. Doordat ERAC voor elk type business case de juiste capaciteit in huis heeft, de looppaden kent op het gebied van subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden vanuit publieke revolverende fondsen, en flink wat stappen vooruit denkt, tillen we uw business case naar een hoger niveau. Dankzij onze connecties brengen we u in contact met andere ondernemers en/of kennisinstellingen. En gewapend met de nodige creativiteit maken we uw business case toekomstbestendig. Zo realiseren we uw groei én die van de regio.

PPA Tool
Hoe vergroot u de slagingskans van het project waarin een innovatie tot stand komt? Daar helpt ERAC graag bij. Daarvoor hebben we een uniek hulpmiddel ontwikkeld: de PPA Tool (Project Performance Assessment), met ruim honderdvijftig ja/nee-vragen, verdeeld over acht thema’s. Is de de bescherming van de innovatie (IP) geregeld? Is er een gedegen risico-inschatting gemaakt? Met de PPA Tool krijgt u direct inzicht in de mogelijke risico’s van het project. Door deze in kaart te brengen en samen naar oplossingen te zoeken, vergroten we de kans van slagen en het verkrijgen van (project)financiering.

Fondsmanagement

Onze activiteiten

Kapitaalmarktonderzoek & evaluaties

Geen effectief fonds zonder een krachtige marktanalyse

Structureren & operationaliseren fonds

Van bouw tot lancering: ERAC begeleidt het gehele traject

Fondsmanagement

Ervaren management bij de uitvoering van publieke revolverende fondsen

Business development

Het ontwikkelen van uitstekende business cases

Financieringsstrategie

Een solide strategie om bergen mee te verzetten

Facts & figures

Hét bepalende adviesbureau

28 jaar
Ervaring

65
Gedreven ERAC-ers

400+
Tevreden klanten

4
Pijlers

Onze expertise nodig?

Neem contact op met Luc van Aart

lucvanaart@erac.nl