Skip to main content

De mens ERAChter

‘Finance is het aan elkaar knopen van cijfers, ik gebruik deze om vooruit te blikken’

Van een tweetal kinderlaarsjes tot een merkwaardig setje parfum en een muntjescollectie. In de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie ontdekken we meer over Cynthia Leus-van Antwerpen, financieel manager bij ERAC.

Tweetal kinderlaarsjes

“Mijn man en ik zijn niet zo traditioneel. Bij ons kwamen de kinderen voordat we trouwden. Ik vind het bijzonder dat onze tweeling onze bruiloft heeft meegemaakt. Ze zijn zelfs onze bruidsjonkers geweest en dit zijn de schoentjes die zij toen droegen. Het was een hele mooie ervaring om de kinderen erbij te hebben. Daarom staan deze schoentjes dan ook nog steeds te pronken op de kast in de woonkamer.”

Muntencollectie

“Deze muntencollectie is voor mij een herinnering aan de tijd dat ik op de Kaapverdische Eilanden woonde. Mijn vader werkte daar en ik ging er afstuderen. Een veel beter klimaat dan het koude Nederland als je het mij vraagt! De munten staan symbool voor de veelzijdigheid van het land. Elke munt bestaat wel in vier varianten. Ik vond het een sport om ze allemaal in handen te hebben gehad en besloot op een gegeven ogenblik dat ik ze als herinnering wilde houden.”

Spraakmakende oorbellen

“Ik ben net een kraai. Ik hou van bling-bling. Mijn oorbellen zijn mijn signature. Als mijn oud-collega’s oorbellen zagen die hen aan mij deden denken kreeg ik ze cadeau. Hoe leuk is dat?! Ik vraag me vaker af hoe het kan dat ik zo van uitbundige oorbellen hou. Ik ben zelf vrij rustig maar misschien is dit wel mijn innerlijke ‘ik’ die naar buiten komt.”

Ik vraag me vaker af hoe het kan dat ik zo van uitbundige oorbellen hou. Ik ben zelf vrij rustig, misschien is dit wel mijn innerlijke ik.

Rekenmachine

“Als financieel manager ben ik natuurlijk veel met rekensommen bezig. Twintig jaar geleden begon ik met een calculator waar nog zo’n rolletje papier uit kwam. Heerlijk vond ik dat! Tegenwoordig is alles digitaal. Maar het leukste aan mijn werk dat is gebleven. Finance gaat over het aan elkaar knopen van cijfers. Ik gebruik de cijfers uit het verleden en heden om vooruit te kunnen blikken.”

Setje eau de parfum

“Naast mijn tijd op de Kaapverdische Eilanden hebben we in mijn jongere jaren ook een paar maanden in Saoedi-Arabië gewoond. Ik spaarde in die tijd parfum en kreeg deze flesjes cadeau van mijn vader. Het satijnen hoesje, de geur, de pracht en praal die deze collectie uitstraalt. Het brengt mij terug naar de plek waar ik als meisje een volwassen blik op de wereld kreeg.”

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Subsidieverwerving voor gemeenten belangrijker dan ooit

Adviseurs Josha Ober en Miett Tajthy leggen uit hoe ook uw gemeente de kans op succes met het verwerven van…
Actueel

Stimuleer economische groei met maatschappelijke kosten-batenanalyses en Europese subsidies

In een tijd waarin economische groei en duurzaamheid belangrijker zijn dan ooit tevoren, spelen maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA’s) en Europese subsidies…
Actueel

Europese Subsidie-inzichten voor Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen

ERAC heeft een omvangrijke dataset opgebouwd die inzicht biedt in bijna alle Europese subsidies in Nederland. Deze inzichten bieden concrete…