Skip to main content

De mens ERAChter

‘Ik gebruik het verleden om bij te kunnen dragen aan de uitdagingen van de toekomst’

Van porseleinen olifantje tot een boek over de geschiedenis van Nederland. In de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie ontdekken we meer over Luuk Muller, allround-adviseur bij ERAC.

Michelingids: eten met sterren

“Eten is voor mij de mooiste kunstvorm die er bestaat. Ik houd ervan om met mijn kook- en eetclub te koken of om een goed restaurant te bezoeken. Mijn mooiste culinaire ervaring was een bezoek aan Rijks. Dit is een restaurant in een oude vleugel van het Rijksmuseum. Proeven, ruiken, zien, horen en voelen. Op deze plek kwam alles samen!”

objecten van Luuk

 

Porseleinen olifantje: robuust maar magisch

“Dit olifantje kreeg ik van mijn oma. Zij spaart al haar hele leven olifanten. Of de olifant daardoor mijn lievelingsdier is geworden, geen idee. Wat ik zo mooi vind aan olifanten is dat ze robuust zijn, maar tegelijk ook kalm en magisch. De olifant brengt mij terug naar onze familievakantie. In Zambia en Zuid-Afrika zag ik voor het eerst een olifant in het wild. Een ervaring die ik nooit zal vergeten.”

Geschiedenis van Nederland: dit omvat alles

“Ik vind geschiedenis enorm interessant, omdat je er veel door kunt verklaren. Het omvat eigenlijk alles. De dag van gisteren is immers ook al geschiedenis. De essentie voor mij is hoe keuzes en ontwikkelingen in het verleden hebben geleid tot de maatschappij en economie vandaag de dag. Dat ik via mijn werk bij ERAC een bijdrage kan leveren aan de uitdagingen die hieruit voortkomen, geeft mij veel voldoening.”

Dat ik via mijn werk bij ERAC een bijdrage kan leveren aan de uitdagingen die voortkomen uit de geschiedenis, geeft mij veel voldoening.

Seizoenskaart TOP Oss: de aftrap van het weekend

“Toen ik een jaar of zes was en net zelf begon met voetballen, nam mijn vader mij mee naar een wedstrijd van TOP Oss. Sindsdien trap ik mijn weekenden standaard af met een bezoek aan de club. Je thuisclub aanmoedigen met een biertje in de hand en je vrienden aan je zijde … Een mooiere start van het weekend kun je je toch niet wensen?”

Oortjes: mijn all-time favourites

“Van dance tot Phil Collins en Toto. Ik luister graag naar muziek. Mijn Spotifylijst All-time favourites slingeren we regelmatig aan als we samen met vrienden zijn. Ik heb van horen zeggen dat, als het op mijn muzieksmaak aankomt, ik een oude ziel zou hebben. Mijn lievelingsnummer is Africa van Toto. Ik heb dit nummer zelfs een keer gepoogd te zingen tijdens een karaoke-avond van ERAC.”

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Europese verkiezingen: perspectieven en kansen

Met de Europese verkiezingen is het nu meer dan ooit relevant om de rol van de EU voor Nederland te…
Actueel

Versterk brede welvaart in uw regio: Praktische tips voor succes met de Regio Deal

Ontdek praktische tips van adviseur Marijn van Zanten om met uw voorstel het beste uit de Regio Deal te halen.
Actueel

Regioversnellers voor een succesvolle transitie naar een circulaire economie

Een inspirerend blog voor alle regionale intermediaire partijen en overheden die zich inzetten om de circulaire transitie te faciliteren.