Skip to main content

De mens ERAChter

‘Mijn winnaarsmentaliteit kenmerkt mij tijdens het spelen van een spel en in mijn werk.’

Van het gezelschapsspel Boonanza, tot een potje bijzondere specerijen en een rolmaat. In de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie ontdekken we meer over Bas Verberne, financieel adviseur bij ERAC.

Spel: Boonanza

“Van jongs af aan speel ik al graag spelletjes. Het liefst de spellen van 999 Games. Van Exploding Kittens tot Saboteur. Ik zeg wel altijd meedoen is belangrijker dan winnen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Als ik meedoe dan wil ik winnen. Ik heb een winnaarsmentaliteit. Dat kenmerkt mij tijdens het spelen van een spel maar ook in mijn werk.”

Rolmaat

“Een half jaar geleden hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht. We willen het graag eigen maken en daar hoort ook het klussen bij. Ik kan mijn rolmaat dan natuurlijk niet missen. Maar de rolmaat heeft ook een link met het werk dat ik doe. Ik geef graag onderbouwd advies. Op maat. Het klinkt heel cliché, maar in the end is meten altijd weten.”

Kruidig potje

“Ik ben een kookliefhebber en maak zelf mijn eigen, zoutloze, specerijenmixen. Ik heb wel vijftig verschillende specerijenmixen in mijn assortiment. De Maleisische curry is mijn ultieme favoriet. Het lijkt me leuk om in mijn vrije tijd een eigen kruidenbedrijfje te beginnen met duurzaamheid als vertrekpunt. Dizzying Spices verpakt in duurzame materialen die van pas komen bij het kweken van je eigen groentes. Ik zie het helemaal voor me!”

Dizzying Spices verpakt in duurzame materialen die van pas komen bij het kweken van je eigen groentes. Ik zie het helemaal voor me!

Boek: Tim Krabbé, De Renner

De Tour de France houdt mij al heel mijn leven bezig. Vroeger ging ik met mijn ouders naar de camping om de Tourkaravaan te bekijken. Tegenwoordig zit ik ook zelf op de fiets. Dit boek is een musthave voor iedere wielerliefhebber. Het beschrijft de emoties waar een wielrenner doorheen gaat op de fiets. Ook het afzien is hier onderdeel van.”

Getekende cd van Tourist LeMC

“Als het om muzieksmaak gaat dan luister ik eigenlijk alles. Ik ben het type dat de songteksten uit zijn hoofd kent, maar de artiest of titels niet. Behalve die van Tourist LeMC. Een hiphop en kleinkunstartiest. Al tien jaar grijpen zijn teksten en zijn Antwerps dialect mij heel erg.”

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Financiering van uw project zonder Nationaal Groeifonds?

Wat zijn de alternatieve financieringsmogelijkheden voor innovatieve projecten nu het Nationaal Groeifonds is uitgesteld?
Actueel

Naar een sterker en duurzamer Europa

In dit artikel deelt Sabine Zwaans haar inzichten over de belangrijkste bevindingen van het recent gepubliceerde negende cohesierapport van de…
Actueel

Gecoördineerde aanpak voor meer tempo in circulaire economie

De overgang naar een circulaire economie verloopt te traag. Een gezamenlijke en gecoördineerde aanpak is een van de noodzakelijke factoren…