Skip to main content

De mens ERAChter

‘Ieder mens heeft de beste bedoelingen. Er schuilt iets positiefs in elke uitdaging.’

Van een hoopje aarde tot een aubergine en een bundeltje gekleurde potloden. In de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie ontdekken we meer over Celine van Soest, adviseur bij ERAC.

Aarde: een gezonde bodem

“Op dit moment werk ik als programmacoördinator voor AgroProeftuin de Peel. Dit bruine hoopje is binnen dit project goud waard. Een gezonde bodem is voor kringlooplandbouw erg belangrijk. De bodem bepaalt uiteindelijk de opbrengst van het land. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit. En die laatste streef ik binnen elk project graag na!”

Voorwerpen Celine

 

Aubergine, banaan en gember

“Ik hou van koken en vind gezond eten erg belangrijk. Één en één is twee. Ik eet geen vlees en probeer zo plant-based mogelijk te eten. Dat is beter voor jezelf en het milieu. Mijn ultieme favoriet is de groenteburger. Van bieten tot linzen met champignons. De groenteburger kun je met honderd verschillende ingrediënten maken.”

Boek: De meeste mensen deugen

“Dit boek heeft mij echt geïnspireerd. In dit boek krijgt elke uitdaging een positieve benadering. Een manier van benaderen die we binnen onze maatschappij veel te weinig toepassen. In essentie heeft ieder mens de beste bedoelingen en schuilt er iets positiefs in elke uitdaging. Als we met z’n allen de wereld zo zouden kunnen benaderen, geloof ik dat we veel verder kunnen komen.”

In essentie heeft ieder mens de beste bedoelingen en schuilt er iets positiefs in elke uitdaging. Als we met z’n allen de wereld zo zouden kunnen benaderen geloof ik dat we veel verder kunnen komen.

Munt, medaille of blik

“Jij zult dit object herkennen als een munt of een medaille. In de roeiwereld noemen we dit een blik. Ik roei nu al ongeveer 12 jaar en roei zo af en toe een wedstrijd. Deze medaille wonnen we in 2018 toen ik met mijn team meedeed aan de Ringvaart. We roeiden 100 kilometer tijdens een rit van 10 uur en 54 minuten. Echt een ervaring!”

Kleurpotloden: een bundeltje creativiteit

“De potloden staan voor mij gelijk aan creativiteit. Iets wat ik in mijn werk graag inzet en ook thuis. Ik maak geen museum-waardige objecten maar vind het wel erg leuk om af en toe creatieve dingen te doen met mijn kinderen. Laatst hebben we bijvoorbeeld poppenkastpoppen gemaakt van papier-maché en stof.”

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Optimaliseer uw subsidieverantwoording en bescherm het imago van uw organisatie

Voorkom problemen met subsidieverantwoording en zorg voor een vlekkeloos traject, Adviseur Sharon Struijcken geeft tips.
Actueel

ERAC kondigt directiewissel aan met William van den Bungelaar aan het roer

5 februari 2024, ERAC kondigt directiewissel aan. Huub Smulders, algemeen directeur, draagt het stokje over aan William van den Bungelaar.
Actueel

STEP-initiatief, een volgende stap om Europa’s strategische autonomie te versterken.

Adviseur Steven Berens licht toe hoe dit initiatief niet alleen invloed heeft op de koers van Europa's technologische positie, maar…