Skip to main content

Ontdek Europese subsidiekansen met het ERAC-Monitorsysteem

Bent u op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen en kansen binnen Europa? Het lijkt wel alsof er voortdurend nieuwe wegen zijn om Europese subsidies binnen te halen, en het kan een uitdaging zijn om alle mogelijkheden te overzien. Precies hier komt het ERAC-monitorsysteem in beeld.

Waarom het ERAC-Monitoringsysteem?

Dit systeem is niet zomaar een tool; het is specifiek ontworpen om gemeenten en provincies te ondersteunen bij het effectief benutten van Europese subsidies. Het biedt inzicht in vragen, zoals hoeveel Europese euro’s er in uw regio belanden, welke partijen deze euro’s ontvangen en uit welke programma’s uw regio subsidie ontvangt. Met een schat aan gegevens over toegekende EU-subsidies voor verschillende programma’s, verschaft het systeem waardevolle inzichten ter ondersteuning van strategische besluitvorming.

Wat maakt dit systeem uniek?

Ons monitorsysteem fungeert als een dynamisch vertrekpunt voor analyses en helpt bij het begrijpen van het complexe landschap van Europese financiering. Door het bijhouden van een database van Europese euro’s uit ongeveer dertig programma’s in Nederland, werkt het systeem als een kompas om door dat landschap te navigeren. Het werpt licht op de omvangrijke programma’s die beschikbaar zijn en helpt regio’s te begrijpen waar ze al op inzetten.

Met de start van de nieuwe programmaperiode 2021-2027 en de veranderende behoeften in de regio’s, hebben we het monitoringsysteem vernieuwd. Deze vernieuwingen omvatten onder andere de integratie van de Sustainable Development Goals (SDG’s), samenwerkingspartners binnen Nederland en de herformulering van bestuurlijke thema’s.

Praktijkvoorbeeld: Provincie Overijssel

Als voorbeeld hebben we voor de provincie Overijssel alle projecten geïnventariseerd die (mede)gefinancierd zijn met middelen uit de Europese programmaperiode 2021-2027. Hiermee hebben we alle relevante geografische en thematische subsidieprogramma’s onderzocht en gekoppeld aan regionale projecten en onderwerpen uit het bestuursakkoord. Dit geeft inzicht in hoe beleidsvoornemens vorm krijgen met Europese middelen.

Ontvang een kosteloze Quickscan

Benieuwd naar de kerncijfers binnen uw kerngebied? Laat ons kosteloos en vrijblijvend een snelle analyse maken met onze Quickscan.

Vraag Quickscan aan

Deze organisaties gingen u voor:

Mocht u meer willen weten of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij helpen u graag!

“Het begeleiden van partners in Europese projecten op zowel financieel als inhoudelijk gebied om gezamenlijk impact te kunnen creëren is mijn drijfveer. Door proactief en nauwkeurig te zijn ondersteun ik partners met verschillende Europese vraagstukken.”

Chantal Peters
chantalpeters@erac.nl
06 – 58 73 27 33

“Een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling in de regio is waar ik als economisch geograaf veel voldoening uithaal. Als fervent sporter probeer ik altijd het beste in mijzelf en mijn team naar boven te halen. Zo ook in de projecten en het team binnen ERAC. Mijn motto hierbij is dan ook: kan niet, bestaat niet!”

Pieter Liebregts
pieterliebregts@erac.nl
06 – 53 28 86 57

Meer artikelen

Actueel

Optimaliseer uw subsidieverantwoording en bescherm het imago van uw organisatie

Voorkom problemen met subsidieverantwoording en zorg voor een vlekkeloos traject, Adviseur Sharon Struijcken geeft tips.
Actueel

ERAC kondigt directiewissel aan met William van den Bungelaar aan het roer

5 februari 2024, ERAC kondigt directiewissel aan. Huub Smulders, algemeen directeur, draagt het stokje over aan William van den Bungelaar.
Actueel

STEP-initiatief, een volgende stap om Europa’s strategische autonomie te versterken.

Adviseur Steven Berens licht toe hoe dit initiatief niet alleen invloed heeft op de koers van Europa's technologische positie, maar…