Skip to main content

Werken als adviseur finance & control bij ERAC

Ruim baan maken voor jouw ambitie

Adviseur finance & control bij ERAC (28-40 uur)

Een (Europese)subsidie toegekend krijgen is mooi. Dat betekent immers dat het project succesvol wordt geacht. Maar dat betekent ook dat er verantwoording moet worden afgelegd. Jij helpt onze klanten om in control te komen en te blijven. En daarmee draag jij bij aan het realiseren van oplossingen voor een betere maatschappij. Ben je goed met cijfers en kleine lettertjes? En houd je van structureren? Lees dan verder!

28-40 uur
Regio: Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Almere

Wat doe je als adviseur finance & control bij ERAC?

Aan de slag

In jouw rol help en adviseer je onze klanten met het zo goed mogelijk inrichten en besteden van de subsidiegelden. Je zorgt ervoor dat de cijfers betrouwbaar zijn en aantoonbaar voldoen aan financiële en juridische regels. Daarnaast zorg je dat deadlines gehaald worden en activeer je de projectpartners om de benodigde bijdrage te leveren aan het verantwoordingsproces. Jij bent de vraagbaak voor de klant en denkt mee met de projectpartners tijdens de uitvoering van het project

Linda Dirks
Corporate recruiter

Plan een speeddate met Linda

Maak snel kennis met ERAC, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Maak een afspraak
Ons aanbod

Dit bieden wij

 • Naast een goed salaris tussen de €3.400 – €4.900 bieden wij attractieve secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling via Doenpensioen.
 • Een winstregeling en reiskostenvergoeding, een flexibel mobiliteitsbeleid dat past bij een duurzame missie.
 • Je komt terecht in een warme organisatie waar je de mogelijkheid krijgt om te werken aan projecten die bijdragen aan een betere maatschappij.
 • Wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk, je krijg alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Door gebruik te maken van onze interne coach of deel te nemen aan één van onze trainingen en/of cursussen via onze eigen ERAC Academy.
 • ERAC staat garant voor een fijne werksfeer met maar liefst 31 vakantiedagen op jaarbasis en er is ook tijd voor voldoende ontspanning.
 • We werken hybride en je hebt eigenaarschap over je eigen functie. Jij bepaalt hoe jouw dagindeling eruitziet dus een dikke check achter werk-privé balans.
 • Onze ERAC-foundation waar jij maatschappelijke projecten onder de aandacht mag brengen.
 • Tot slot niet te vergeten onze actieve personeelsvereniging (P)ERAC, zij organiseren (sportieve) uitjes, borrels en evenementen!
Hier herken jij jezelf in

Dit ben jij

 • Liefde voor cijfers en Excel is je (grote) vriend;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en je kunt gemakkelijk steeds de juiste prioriteiten stellen;
 • De kwaliteit om het belang van de processen over te brengen;
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding (bij voorkeur een financiële en/of juridische studie);
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Interesse in onderwerpen zoals de energietransitie, innovatie en economische ontwikkeling.
Solliciteer direct
Voorbeeldproject

Nederland heeft heel wat specialistische kennis in huis. Dat wil de overheid graag zo houden. Om de ‘inheemse’ bedrijvigheid in innovatieve sectoren te stimuleren, kan het bedrijfsleven daarom aanspraak maken op het Nationaal Groeifonds. Dat deed ook Smart BioMaterials Consortium (SBMC) en daarmee spelen zij een belangrijke rol in de opzet van een landelijke infrastructuur voor regeneratieve geneeskunde. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe ondersteunt ERAC hierbij?

Dit doen wij

Adviseur aan het woord

Nicky is sinds 2021 financieel adviseur bij ERAC. Als adviseur finance & control zorgt zij voor de financiële verantwoording van complexe innovaties. Zo krijgen impactvolle organisaties daadwerkelijk subsidies.

De ERAC Academy is een serieus groot pluspunt volgens Nicky.

Ontwikkelmogelijkheden

De ERAC Academy

Of het nu gaat over een starter die een traineeship wil volgen, een adviseur die zich inhoudelijk wil verdiepen in een specifiek thema of een collega die zijn adviesvaardigheden wil ontwikkelen. Binnen de Academy worden verschillende trainingen en sessies aangeboden door collega-experts en professionele externe trainers. Iedere ERAC-medewerker die ambitie heeft om bij te leren kan zich hiervoor opgeven.

Wat je ambities ook mogen zijn, jij bent de baas over jouw ERAC-carrière!

Wat zeggen jouw collega's

Onze bedrijfscultuur

Adviseur – Neeltje Driessen-Fransen

Neeltje Driessen-Fransen is teamleider en adviseur bij ERAC. Ze koestert haar werkplek bij ERAC vanwege de geweldige en collegiale sfeer.

Lees meer over Neeltje en haar werk bij ERAC.

Lees meer

Adviseur & Senior Adviseur – Frank Jansen

Frank Jansen is werkzaam als senior adviseur met een financieel profiel bij ERAC en momenteel volgt hij een masterclass over investeringsfondsen.

Lees meer over Frank en zijn werk bij ERAC.

Lees meer

Adviseur – Marieke Veltman

Marieke werkt voor de provincie Gelderland / OP Oost aan het uitvoeren van het EFRO. Ze beschouwt zichzelf als een kruising tussen een enthousiaste coach en een gewetensvolle boekhouder.

 

Kom werken bij ERAC

Klaar voor een kennismaking?

Plan een speeddate met Linda
Maak snel kennis met ERAC, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Maak een afspraak

Al overtuigd?
Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Solliciteer direct

Ons onboardingproces

Zó leiden we je baan in goede banen

Bij ons krijg je de ultieme vrijheid en verantwoordelijkheid om jezelf te laten groeien. No worries, we gaan je niet meteen in het diepe gooien. We hebben een team van projectleiders en een mentor die je de eerste periode wegwijs maken.

PERAC

Zó maken we het nog leuker.

De personeelsvereniging van ERAC is echt geweldig. Veel mensen vinden het zelfs het allerleukste hier. We zijn niet alleen goed in feesten, maar ook mega fanatiek als het op sportieve activiteiten aankomt. Oké, nou ja, bijna iedereen dan. Maar als sport niet jouw cup of tea is, kun je altijd meedoen aan een toffe culturele activiteit. We zorgen ervoor dat er voor iedereen iets leuks op de planning staat.

Toch nog even ons vacatureaanbod checken?

Ontdek de mensen achter ERAC

We kunnen je vertellen hoe leuk werken bij ERAC is. Maar we kunnen het ook laten zien. Daarom ‘kaapt’ elke twee weken een andere ERAC’er ons Instagram-account om een kijkje achter de schermen te geven. Benieuwd naar ons hele team? Kijk dan op onze teampagina

Bekijk ons Instagram-account