Skip to main content

Werken als adviseur Projecten & Subsidies bij ERAC

Ruim baan maken voor jouw ambitie

Adviseur Projecten & Subsidies bij ERAC
(32-40 uur)

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je graag echt iets kunnen betekenen? Er zijn uiteenlopende grote uitdagingen in onze huidige samenleving. Gelukkig zijn er ook talloze ideeën voor oplossingen en verbeteringen. Als adviseur Projecten en Subsidies zorg jij ervoor dat deze ideeën ook werkelijkheid worden.

Hou je van pionieren, schrijven en structureren en raak je niet in de stress van een deadline?
Lees dan verder!

32-40 uur
Regio: heel Nederland

Wat doe je als adviseur Projecten & Subsidies bij ERAC?

Aan de slag

Je begeleidt klanten bij het koppelen van hun ambities aan financieringsmogelijkheden. Daarvoor bedenk je constructieve creatieve oplossingen, welke je ook deskundig onderbouwt.
Tijdens zo’n traject breng je de technische, strategische, of marktaspecten in kaart. Je weet dus precies waar de klant mee bezig is, waar deze naar toe wil en hoe dit past binnen de bestaande mogelijkheden. Je werkt projectideeën op tot een aanvraag en je bouwt mee aan het juiste consortium. Zo creëer je strategische innovatieplannen en samen met collega’s schrijf of begeleid je vervolgens die (complexe) subsidieaanvragen. Dit alles kan op regionaal, landelijk en Europees niveau.

Linda Dirks
Corporate recruiter

Plan een speeddate met Linda

Maak snel kennis met ERAC, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Maak een afspraak
Ons aanbod

Dit bieden wij

 • Naast een goed salaris tussen de €3.400 – €6.000 bieden wij attractieve secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling via Doenpensioen.
 • Een winstregeling en reiskostenvergoeding, een flexibel mobiliteitsbeleid dat past bij een duurzame missie.
 • Je komt terecht in een warme organisatie waar je de mogelijkheid krijgt om te werken aan projecten die bijdragen aan een betere maatschappij.
 • Wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk, je krijg alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Door gebruik te maken van onze interne coach of deel te nemen aan één van onze trainingen en/of cursussen via onze eigen ERAC Academy.
 • ERAC staat garant voor een fijne werksfeer met maar liefst 31 vakantiedagen op jaarbasis en er is ook tijd voor voldoende ontspanning.
 • We werken hybride en je hebt eigenaarschap over je eigen functie. Jij bepaalt hoe jouw dagindeling eruitziet dus een dikke check achter werk-privé balans.
 • Onze ERAC-foundation waar jij maatschappelijke projecten onder de aandacht mag brengen.
 • Tot slot niet te vergeten onze actieve personeelsvereniging (P)ERAC, zij organiseren (sportieve) uitjes, borrels en evenementen!
Hier herken jij jezelf in

Dit ben jij

 • Een brede interesse, voor innovatieve oplossingen en producten;
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Relevante werkervaring in schrijfvaardigheid en/of consultancy;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Een resultaatgerichte, ondernemende houding waarbij kwaliteit voorop staat;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen.
Solliciteer direct
Voorbeeldproject

Waterstof speelt een belangrijke rol voor zwaar wegtransport in de energietransitie. Een uitdaging, omdat er nog niet veel vrachtwagens op waterstof rijden. Dus waarom zou je er dan een tankstation voor bouwen? En andersom: waarom investeren in waterstoftrucks als je er bijna nergens mee kunt tanken? Vissers Energy Group en Van Kessel durfden het aan. Dankzij een subsidie vanuit de ‘Connecting Europe Facility (CEF) transport’ konden ze aan de slag.

Dit doen wij

Adviseur aan het woord

Neeltje Driessen-Fransen is teamleider en adviseur bij ERAC. Ze koestert haar werkplek bij ERAC vanwege de geweldige en collegiale sfeer.

Dat -één team één taak- gevoel maakt ERAC speciaal volgens Neeltje.

Ontwikkelmogelijkheden

De ERAC Academy

Of het nu gaat over een starter die een traineeship wil volgen, een adviseur die zich inhoudelijk wil verdiepen in een specifiek thema of een collega die zijn adviesvaardigheden wil ontwikkelen. Binnen de Academy worden verschillende trainingen en sessies aangeboden door collega-experts en professionele externe trainers. Iedere ERAC-medewerker die ambitie heeft om bij te leren kan zich hiervoor opgeven.

Wat je ambities ook mogen zijn, jij bent de baas over jouw ERAC-carrière!

Wat zeggen jouw collega's

Onze bedrijfscultuur

Financieel Adviseur – Nicky Pullens

Nicky is sinds 2021 financieel adviseur bij ERAC. Als project controller zorgt zij voor de financiële verantwoording van complexe innovaties. Zo krijgen impactvolle organisaties daadwerkelijk subsidies.

Lees meer over Nicky en haar werk bij ERAC.

Lees meer

Adviseur & Senior Adviseur – Frank Jansen

Frank Jansen is werkzaam als senior adviseur met een financieel profiel bij ERAC en momenteel volgt hij een masterclass over investeringsfondsen.

Lees meer over Frank en zijn werk bij ERAC.

Lees meer

Adviseur – Marieke Veltman

Marieke werkt voor de provincie Gelderland / OP Oost aan het uitvoeren van het EFRO. Ze beschouwt zichzelf als een kruising tussen een enthousiaste coach en een gewetensvolle boekhouder.

 

Kom werken bij ERAC

Klaar voor een kennismaking?

Plan een speeddate met Linda
Maak snel kennis met ERAC, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Maak een afspraak

Al overtuigd?
Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Solliciteer direct

Ons onboardingproces

Zó leiden we je baan in goede banen

Bij ons krijg je de ultieme vrijheid en verantwoordelijkheid om jezelf te laten groeien. No worries, we gaan je niet meteen in het diepe gooien. We hebben een team van projectleiders en een mentor die je de eerste periode wegwijs maken.

PERAC

Zó maken we het nog leuker.

De personeelsvereniging van ERAC is echt geweldig. Veel mensen vinden het zelfs het allerleukste hier. We zijn niet alleen goed in feesten, maar ook mega fanatiek als het op sportieve activiteiten aankomt. Oké, nou ja, bijna iedereen dan. Maar als sport niet jouw cup of tea is, kun je altijd meedoen aan een toffe culturele activiteit. We zorgen ervoor dat er voor iedereen iets leuks op de planning staat.

Toch nog even ons vacatureaanbod checken?

Ontdek de mensen achter ERAC

We kunnen je vertellen hoe leuk werken bij ERAC is. Maar we kunnen het ook laten zien. Daarom ‘kaapt’ elke twee weken een andere ERAC’er ons Instagram-account om een kijkje achter de schermen te geven. Benieuwd naar ons hele team? Kijk dan op onze teampagina

Bekijk ons Instagram-account