Adviseur energietransitie

Wil je toewerken naar een klimaatneutraal Nederland? En ben je een betere koppelaar dan Robert ten Brink? Dan ben jij de schakel die wij zoeken.

Wat ga je doen?

Samen met overheden en bedrijven werk je aan de realisatie van de energietransitie. Daarvoor verbind je partijen door hun belangen te koppelen en gemeenschappelijke doelen te zoeken. De energietransitie voltrekt zich op regionale schaal, waardoor je werkt voor en met provincies, regionale samenwerkingsverbanden, gemeenten en bedrijven. Dienend, maar waar nodig leidend.

Jij hebt …

  • Een eigen visie op de energietransitie
  • Een relevante achtergrond in het thema energie (beleidsmatig, financiering, marktstrategie)
  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding
  • Het liefst minstens vijf jaar werkervaring
  • Affiniteit met de (EU-)financiering van energievraagstukken

Je krijgt …

  • Een fijne werkplek bij een middelgroot adviesbureau
  • De mogelijkheid om te werken aan projecten die jouw interesse hebben op het gebied van energie en duurzaamheid
  • Alle kansen om je verder te ontwikkelen via onze eigen ERAC Academy, wekelijkse Kick-Off, inspiratiesessies en workshops
  • Prima primaire arbeidsvoorwaarden
  • Misschien nog wel betere secundaire arbeidsvoorwaarden: 31 vakantiedagen, bijdrage aan pensioen, goede mobiliteitsregeling, collectieve zorgverzekering en meer!

En wie zijn wij dan?

ERAC adviseert en begeleidt overheden, kennisinstellingen en bedrijven bij het realiseren van hun economische en maatschappelijke doelen. Wij werken aan ontwikkelingen met impact op de samenleving: wij versnellen de energietransitie; wij versterken de economie; en daarmee verbeteren wij de maatschappij. Door het scheppen van de juiste (rand)voorwaarden, het vinden van de juiste projectpartners en het aanboren van de juiste bronnen.

Dit had jouw project kunnen zijn:

Nederland moet in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Voor deze opgave werkt het Rijk samen met onder meer waterschappen, provincies en gemeenten. Vijf pilotregio’s hebben zich opgeworpen om een Regionale Energiestrategie uit te werken. Deze strategieën dienen als katalysator voor de landelijke energietransitie. ERAC begeleidde de regio Hart van Brabant in deze pilot. Bekijk ons track record hier.

Gaan met die baan

Denk jij dat je de Adviseur energietransitie bent die écht het verschil kan maken? Dan leren we je graag kennen. Laat je van je beste kant zien en stuur je cv en motivatie naar HR-Manager Dana van Dorland. Wil je eerst meer weten over deze functie? Ook daarvoor kun je bij Dana terecht:

Dana van Dorland
HR-Manager
E werken@erac.nl

“Het momentum voor een Nederlandse Energiewende is er – we moeten nú de lijnen uitzetten tot 2050”

Willem Jaspers, senior adviseur Energy (Je misschien wel toekomstige collega)

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Laat gerust van je horen.

Solliciteer direct