Communicatieadviseur

Ben jij die communicatieadviseur die niet alleen de juiste woorden vindt om complexe vraagstukken te vertalen naar verteerbare teksten maar ze ook visueel kan ondersteunen? Dan zoeken we jou!

Als communicatieadviseur overzie je het complexe speelveld waarin ERAC opereert en bouw je mee aan de reputatie van ERAC als hét bepalende adviesbureau voor regionale ontwikkeling en Europese samenwerking om de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd aan te pakken. Je werkt nauw samen met de Senior Marketeer waarbij jouw focus ligt op de interne en externe communicatie. Vanaf de voorbereiding tot de uitvoering van communicatiemiddelen heb je een proactieve rol. Hierbij valt te denken aan het schrijven van nieuwsbrieven, het bijhouden van onze sociale media en de website, maar ook het ondersteunen tijdens interne en externe bijeenkomsten. Als communicatieadviseur schrijf je met een vlotte pen artikelen én ben je in staat om complexe materie om te zetten naar begrijpelijke teksten en visuals voor presentaties, rapporten en offertes. Het is voor ons van belang dat je naast een strakke pen, dus ook mooi uitziende visuals kan maken die het verhaal vertellen in één oogopslag.

Je gaat …

 • Content creëren. Zo schrijf je, beoordeel en redigeer je teksten voor zowel on- als offline communicatie uitingen (E-mailing, website, intranet, sociale media, rapporten)
 • Complexe rapporten en presentaties voorzien van heldere visuals, en die visuals ook bijhouden in een database waar onze adviseurs uit kunnen putten
 • De interne communicatie naar het volgende niveau brengen
 • De relatie met ons communicatiebureau onderhouden

Je ben goed in …

 • Het simpel maken van ingewikkelde dingen
 • Het maken van perfecte uitlijning, strakke typografie en doordachte designs
 • Werken met Adobe (als InDesign, Illustrator, After Effects en Photoshop) of andere designprogramma’s als Sketch of Figma
 • Werken in WordPress evenals de mogelijkheden in Word en Powerpoint

Jij hebt …

 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie
 • Aantoonbare ervaring als communicatieadviseur
 • Ervaring in het opmaken van designs
 • Kennis hoe je sociale media inzet voor een goede bijdrage aan branding

En wie zijn wij dan?

ERAC adviseert en begeleidt overheden, kennisinstellingen en bedrijven bij het realiseren van hun economische en maatschappelijke doelen. Wij werken aan ontwikkelingen met impact op de samenleving. Een onmisbare factor daarin is communicatie. Ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s? Neem dan een kijkje op ons Instagram-account.

Klaar om impact te maken?

Pas dan die handen-uit-de mouwen mentaliteit van je toe, imponeer ons met jouw motivatie waaruit blijkt dat jij de persoon met de skills bent die wij zoeken. Je CV met motivatie kan je sturen aan Dana van Dorland, HR-Manager bij ERAC.

Heb je voorafgaand nog vragen? Ook daarvoor kun je bij Dana terecht!

Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Contactgegevens Dana:
E werken@erac.nl
T: 073 – 700 03 40 / 06 – 51 56 27 96.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen over deze vacature?

Laat gerust van je horen.

Contact