Toekomstbestendig

Impulsaanpak winkelgebieden

Het programma ondersteunt gebiedsgerichte projecten door kennis en expertise te delen. Met dit programma maakt u de winkelgebieden weer aantrekkelijk voor zowel bewoners, ondernemers als bezoekers. Samen met private investeerders zet u zich in om deze gebieden integraal te verbeteren. Ook op langere termijn.

 • Kennis en expertise delen
 • Winkelgebieden aantrekkelijk maken
 • Winkelgebieden integraal verbeteren
Doel Impulsaanpak winkelgebieden

Winkelgebieden toekomstbestendig maken op economisch en sociaal vlak

Impulsaanpak winkelgebieden (IW) helpt gemeenten om binnenstedelijke winkelgebieden toekomstbestendig te maken op economisch en sociaal vlak. Uw winkelstraat of winkelgebied wordt hiermee verbeterd: minder lege winkelpanden, meer woningen en meer groen.

 • Minder lege winkelpanden
 • Meer woningen
 • Meer groen
Doelgroep en inhoud

Gemeenten

Het programma ondersteunt gebiedsgerichte projecten door kennis en expertise te delen. Gemeenten kunnen daarnaast financiële steun aanvragen als zij samenwerken met maatschappelijke partners om winkelgebieden te vernieuwen.

Openstelling van 21 mei tot en met 1 juli 2024.

 

Meer weten over de regeling Impulsaanpak winkelgebieden

In opdracht van een gemeente in de provincie Limburg schrijft ERAC een subsidieaanvraag Impulsaanpak Winkelgebieden. Maastricht wil deze subsidie gebruiken voor het verbeteren van haar winkelgebied. Het project bestaat uit drie delen: een haalbaarheidsonderzoek, projectontwikkeling om tot een volledig project te komen en voorbereiding subsidieaanvraag/ indiening. ERAC heeft alle vereisten en benodigdheden in kaart. Daarnaast heeft ERAC jaren ervaring met het opstellen van subsidieaanvragen en hebben wij veel ervaring met de gemeentelijke context. Maak gebruik van onze kennis en ervaring. Samen zorgen we ervoor dat uw project een succes wordt. Neem direct contact op.

Voorwaarden

Aandachtspunten van dit programma

Om de Impulsaanpak aan te vragen moet een project voldoen aan bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld:

 • Het project valt binnen een binnenstedelijk winkelgebied en is een geografisch aaneengesloten gebied
 • Tenminste twee private partijen zijn aangesloten bij de transformatie en investeren zelf ook in het projectgebied
 • Het project heeft een onrendabele top van minimaal € 1 miljoen en de aanvraag bedraagt maximaal € 5 miljoen (exclusief btw) per project
 • U levert een college- of raadbesluit waaruit blijkt dat de gemeente het publieke deel van de onrendabele top financiert
Budget

€ 22 miljoen

Totaal beschikbaar budget

Vragen over deze subsidie?
Onze experts helpen u graag verder.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Neem direct contact op met
Igor Savelkouls

+31 (0)6 22 71 88 65
igorsavelkouls@erac.nl

  voorwaarden