Maximale zekerheid, minimale lasten

Subsidieverantwoording

Hoe kunt u voldoen aan alle subsidieregels? Vaak komt deze vraag pas op wanneer de subsidie al is toegekend. Natuurlijk richt u zich liever op de inhoud van het project dan op de administratieve rompslomp. Voor de verantwoording omtrent uw subsidies schakelt u ERAC in.

 • Subsidie-expertise. Diepgaande kennis op Europees, nationaal en regionaal niveau voor helder inzicht.
 • Risicobeperking. Bewezen methoden en gedetailleerde projecthandleidingen.
 • Deskundige begeleiding. Heldere communicatie en tijdige afstemming met subsidieverstrekkers. Van beschikking tot vaststelling.
Scrollen
Houd focus op de projectinhoud

Subsidieverantwoording door ERAC

U houdt zich liever bezig met de inhoud en uitvoering van het project. Logisch natuurlijk. Toch is het ook erg belangrijk om de verantwoording van de gekregen subsidie op orde te hebben. Denk aan het bijhouden van projectadministratie, het indienen van rapportages en financiële verantwoordingen. ERAC helpt u daarbij. Met de juiste sjablonen en formats, inzicht in de financiële realisatie én potentiële risico’s. Zo kunt u zich focussen op het project zelf.

Waar bent u naar op zoek?

Subsidieverantwoording in één minuut uitgelegd

Ontdek hoe wij uw administratieve lasten verminderen én hoe u maximaal kunt profiteren van de toegekende subsidie.

Ontdek het zelf

Neem direct contact op met
Sharon Struijcken

+31 (0)6 43 74 13 43
sharonstruijcken@erac.nl

Kennis van alle
subsidieregelingen
Realistisch
en eerlijk advies
Proactieve
begeleiding
Strategische
aanpak
Succesverhaal - Subsidiebeheer voor vier grote truckparkings
Subsidiebeheer voor vier grote truckparkings
Succesverhaal - Gemeente Tilburg
Tilburgse wijk van het gas af
Succesverhaal - Ondernemers Lage Weide
Een unieke startmotor: bedrijven bouwen samen aan waterstoftankstation
Succesverhaal - Gemeente Hoogeevn
ERAC begeleidt PAW-aanvraag voor ‘waterstofwijk’ Hoogeveen
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Klantcase
Risicobeperking

Maximale zekerheid door subsidieverantwoording

Het is belangrijk om tijdig alle documentatie voor te bereiden en in te dienen en proactief te communiceren met de subsidieverstrekker. ERAC ondersteunt u hierbij. Zo voorkomen we financiële tegenvallers en minimaliseren we het risico op kortingen of zelfs sancties van subsidieverstrekkers.

Meer over subsidies
Verantwoording van uw subsidie en meer

Resultaat met ERAC

Wij zijn uw partner én adviseur bij het voorbereiden van de subsidieverantwoording. Met de nodige expertise, begeleiding en ondersteuning zorgen we ervoor dat uw subsidieverantwoording nauwkeurig en tijdig wordt ingediend. Zo kunt u zich volledig focussen op de uitvoering van uw project.

Lees meer over ons

Neem contact met ons op

Neem direct contact op met
Sharon Struijcken

+31 (0)6 43 74 13 43
sharonstruijcken@erac.nl

  voorwaarden

  Een greep uit onze subsidieregelingen

  Welke rol speelt ERAC bij het ondersteunen van organisaties bij subsidieverantwoording?

  Wij fungeren als partner en adviseur bij het voorbereiden van de subsidieverantwoording. We bieden expertise, begeleiding en ondersteuning zodat uw verantwoording nauwkeurig en tijdig wordt ingediend en u zich volledig kunt focussen op de uitvoering van uw project.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn subsidieverantwoording soepel verloopt?

  Om ervoor te zorgen dat de verantwoording van uw subsidie soepel verloopt, is het belangrijk om nauwkeurig en tijdig alle vereiste documentatie voor te bereiden en in te dienen. Zijn er vragen of problemen, geef dit dan altijd proactief aan bij de subsidieverstrekker. Het is daarnaast belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de wet- en regelgeving omtrent de subsidie. Daar helpen we u natuurlijk graag bij.

  Welke documenten zijn nodig voor de subsidieverantwoording?

  Voor de verantwoording van uw subsidie zijn onder andere de volgende documenten benodigd:

  • urenregistratieformulieren
  • uurtariefberekeningen (inclusief de onderbouwing hiervan)
  • facturen
  • betaalbewijzen
  • prestatieonderbouwing van de kosten
  • sjablonen en formats voor de rapportage
  Wat zijn enkele tips voor succesvolle subsidieverantwoording?

  Enkele belangrijke tips zijn, onder andere, het zorgvuldig bijhouden van uw projectadministratie en het tijdig indienen van rapportages en financiële verantwoording. Daarnaast is het belangrijk om eventuele wijzigingen of problemen proactief te communiceren met de subsidieverstrekker.

  Hoe kan ERAC helpen bij de verantwoording van subsidie?

  Wij bieden expertise en begeleiding bij de subsidieverantwoording. We zorgen ervoor dat u beschikt over de juiste sjablonen en formats, zorgen voor het opstellen en indienen van de rapportages én geven u inzicht in de financiële realisatie en potentiële risico’s in deze uitvoeringsfase. Hierdoor kunt u zich focussen op de inhoudelijke uitvoering van uw project en het realiseren van de gestelde doelen.

  Wat houdt subsidieverantwoording precies in?

  Subsidieverantwoording omvat het voldoen aan alle administratieve vereisten die de subsidieverstrekker heeft gesteld aan de uitvoering van uw project. Denk aan het bijhouden van een nauwkeurige projectadministratie, het indienen van rapportages en financiële verantwoordingen als ook het geven van inzicht in de financiële realisatie ten opzichte van de begroting van het project.

  Zorgeloze administratie voor uw project

  Het belang van goede verantwoording van uw subsidie

  Wanneer u de aangevraagde subsidie hebt ontvangen, rijst al snel de vraag hoe u moet voldoen aan alle subsidieregels. U komt terecht in een web van wet- en regelgeving en moet alles zeer nauwkeurig registreren. En dat terwijl u zich natuurlijk liever op de inhoud van het project richt! Hoe kunt u er zeker van zijn dat u aan alle regels voldoet? Foutieve subsidieverantwoording kan uw organisatie schaden en elke subsidieregeling heeft zo zijn eigen unieke eisen.

  Onze aanpak

  Onze experts zorgen ervoor dat de projectadministratie van uw goedgekeurde subsidieproject vanaf het begin nauwkeurig wordt bijgehouden. Zo voorkomen we mogelijke financiële tegenvallers. We bieden geschikte sjablonen voor uw subsidieverantwoording, begeleiden u  gedurende het gehele proces én zorgen voor een strakke planning om de toegekende subsidie optimaal te benutten.

  De voordelen van subsidieverantwoording door ERAC:

  • Volledige ontzorging van financiële afhandeling
  • Actuele kennis van wet- en regelgeving omtrent uw subsidies
  • Tijdige indiening van voortgangsrapportages
  • Maximale benutting van subsidie

  Laat ons u helpen uw subsidieverantwoording te stroomlijnen en uw project succesvol te maken. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.