Skip to main content

Actueel

Van droom naar werkelijkheid: ERAC Foundation is een feit

De grote vraagstukken van deze wereld kunnen we alleen tackelen als we er zelf de schouders onder zetten. En dat begint bij het aanpakken van kleine maatschappelijke uitdagingen dicht bij huis. Op 24 juni 2021 is de ERAC Foundation gelanceerd. Rachel van de Greef, onze community manager, over de Foundation: “Ik heb een vreugdedansje gemaakt. Want wat begon als een idee is gelukt! I care – you care – we care. De ERAC Foundation is een feit.”

Dit is de ERAC Foundation

Impact maken, dat is wat ons drijft. Dat leest u vast niet voor het eerst. Maar écht impact maken kan pas als we het samen doen. Met de ERAC Foundation zetten we onze kennis over projecten, programma’s en financiering optimaal in. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen grotere, maar ook kleinere initiatieven aan kunnen pakken en op kunnen schalen.

Hoe gaan we hieraan bijdragen?

Maatschappelijke vraagstukken oplossen zit in het bloed van onze adviseurs. Door het in het leven roepen van de ERAC Foundation geven we hen de ruimte om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Maar dan dicht bij huis. We wachten niet totdat een opdracht onze kant opkomt. In tegenstelling. We gaan actief op zoek naar maatschappelijke initiatieven die het hart van onze collega’s raken en bieden ondersteuning met de Foundation.

We gaan actief op zoek naar maatschappelijke initiatieven die het hart van onze collega’s raken en bieden ondersteuning met de Foundation.

Voor wie is de ERAC Foundation?

De ERAC Foundation is er voor alle ERAC-adviseurs die hun steentje bij willen dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Op dit moment kunnen enkel ERAC’ers een hulpvraag indienen. Drie keer per jaar organiseren we een pitch-event waarbij de hulpvragen en uitgedachte oplossingen worden gepitcht aan de zogenoemde Care Commissie. Deze commissie denkt mee over hoe we de individuele uitdagingen nog groter aan kunnen pakken. En dit is waar we wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Externe partij? Wees erbij!

De Care Commissie bestaat uit ERAC’ers, maar ook uit externe partijen. En daar zetten wij graag ons netwerk voor in. Wij zijn namelijk op zoek naar relaties die ervoor openstaan om naar de verhalen van onze medewerkers te luisteren. Relaties die, waar mogelijk, de individuele uitdagingen samen met onze medewerkers aan willen gaan. Doet u mee? We horen graag van u via wecare@erac.nl.

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Vincent Ketelaars verlaat ERAC om jongensdroom na te jagen: burgemeesterschap

JTNDaW1nJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGd3AtY29udGVudCUyRnRoZW1lcyUyRnNhbGllbnQtY2hpbGQlMkZhc3NldHMlMkZpbWclMkZvdmVybGF5LWN1cnZlLWxpZ2h0Ymx1ZS1zbWFsbC5wbmclMjIlM0U=JTVCd3BiX2NhdGVnb3JpZXMlNUQ= Na 17 jaar heeft Vincent Ketelaars besloten om ERAC te verlaten. Hij neemt een sabbatical om voor te bereiden…
Actueel

Terugblikken op 2022: deze blogs werden het vaakst gelezen

Afgelopen jaar vierde ERAC haar 30-jarige jubileum. Veel tijd om daar bij stil te staan hadden we niet, we adviseerden…
Actueel

Klimaatconferentie Sharm-el-Sheikh teleurstellend. En nu?

Tijdens de klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh, werd de oorzaak van de opwarming van de aarde opnieuw niet aangepakt. En nu? Lees…