Skip to main content

ERAC

Actueel

ERAC Foundation: van idee naar succesvolle pitch

In juni zag de ERAC Foundation het licht. I care-you care-we care. Dat is de gedachte die de Foundation drijft. Wij zien het als een voorrecht om anderen te mogen helpen. Dat willen we niet alleen doen met woorden, maar vooral in daden. De eerste pitches hebben plaatsgevonden, op naar meer!

De ERAC Foundation, wat was het ook alweer?
De ERAC Foundation biedt alle ERAC’ers de kans om initiatieven aan te dragen waar ze zelf buiten hun werk om bij betrokken zijn. De Foundation probeert hen zo goed mogelijk te ondersteunen in de uitrol van kleinschalige projecten. Niet alleen financieel, maar ook door ons netwerk te koppelen aan deze doelen. Eind september presenteerden de eerste deelnemers hun initiatief aan de commissie. En met succes!

De eerste initatieven
De initiatieven die eind september met de care commissie zijn gedeeld zijn initiatieven met een verhaal recht uit het hart. En allen vanuit de gedachte om goed te doen voor een ander. Collega’s pitchten hun ideeën aan de care commissie waarna de care commissie beoordeelde hoe we deze individuele initiatieven van I care naar WE care kunnen bewegen. Dit kwam er aan bod …

De eerste succesverhalen
Naast een prikkelarme kamer voor een zorgboerderij zal de Foundation investeren in het creatieve dagbestedingsprogramma van Loods9 door aanschaf van een extra laptop. Ook zal onze kennis en ervaring worden ingezet om het project een succesvolle kickstart te geven. Verder helpen we Aqua Novio ’94 met het veroveren van een plek voor de Special Olympics 2022. Daarnaast dragen we bij aan de strijd tegen straatafval. Door middel van AI (Artificial Intelligence) zullen robots worden getrained om zwerfvuil tegen te gaan. Een mooie kruisbestuiving dus tussen innovatie en verduurzaming.

Jolande Wijman, marketeer ERAC Foundation: Ik ben ontzettend trots op het succes van deze eerste editie én de zes collega’s die het aandurfden om hun idee te pitchen. Het enthousiasme waarmee dit gedaan werd heeft mij geraakt. Er wordt niet voor niets gezegd ‘enkel wat uit je hart komt kan een ander hart raken’. Ik ben dan ook blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren om deze initiatieven een stap verder te brengen.

Jolande Wijman

Petje af!
Voor wie dacht dat dit alles was … Ook gaan we samenwerken met Stichting Petje af in Vught. Op deze weekendschool streeft men naar kansengelijkheid onder kinderen. We zullen bijdragen aan de realisatie van een schoolreisje en ondersteunen met een programma om jeugdtalent te (ver)kennen. Tevens reiken we de hand uit naar een Syrisch gezin. We bieden hulp bij een kickstart in ons land en maken zwemles, een rijbewijs en extra taalles ook voor hen toegankelijk. Alle zes deze initiatieven zijn perfect passend in de ambitie van de Foundation: het actief op zoek gaan naar maatschappelijke initiatieven die het hart van onze collega’s raken en waar wij vanuit de ERAC Foundation ondersteuning aan kunnen bieden.

Luuk Muller, pitcher: Een werkgever die (financieel) bijdraagt aan en meedenkt over maatschappelijke initiatieven, die haar eigen mensen aan het hart gaan. Hoe mooi is dat?! Laat dat nou precies zijn waar de Foundation van voor staat.

Luuk Muller

Groot impact maken begint klein
ERAC heeft de ambitie om de wereld een beetje beter te maken. Niet alleen als organisatie streven wij dit doel na. Het is een thema dat onze medewerkers ook in hun eigen tijd bezig houdt. De ERAC Foundation helpt om initiatieven dicht bij huis te ondersteunen. Onze collega’s zijn de echte helden in dit streven, maar samen kunnen we nog meer impact maken!

Meer weten?
Wilt u meer weten over de ERAC Foundation? U leest het hier.

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Optimaliseer uw subsidieverantwoording en bescherm het imago van uw organisatie

Voorkom problemen met subsidieverantwoording en zorg voor een vlekkeloos traject, Adviseur Sharon Struijcken geeft tips.
Actueel

ERAC kondigt directiewissel aan met William van den Bungelaar aan het roer

5 februari 2024, ERAC kondigt directiewissel aan. Huub Smulders, algemeen directeur, draagt het stokje over aan William van den Bungelaar.
Actueel

STEP-initiatief, een volgende stap om Europa’s strategische autonomie te versterken.

Adviseur Steven Berens licht toe hoe dit initiatief niet alleen invloed heeft op de koers van Europa's technologische positie, maar…