Skip to main content

Actueel

Virtuele aftrap European Week of Regions and Cities: 4 video-speeches

Zoals u wellicht al weet, kickstarten we de European Week of Regions and Cities (EWRC) dit jaar virtueel. Speciaal voor u publiceren we vier video’s met inspirerende sprekers die dagelijks werken binnen het Europese domein van cohesiebeleid.

Tom Berendsen – lid Europees Parlement (CDA)

Tom Berendsen, CDA-lid van het Europees Parlement vertelt over de coronacrisis. Wat heeft dit voor impact gehad op zowel het beleid van de Europese Unie en de manier waarop het nu werkt?

Eddy van Hijum – gedeputeerde provincie Overijssel

Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel geeft antwoord op verschillende Europa-vraagstukken. Is Brussel voor de regio net zo interessant als Den Haag? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat de vernieuwingen die we in onze provincies willen vormgeven ook in Brussel op de kaart worden gezet? Samenwerking is hierbij erg belangrijk.

Gabrielle van Zoeren – Europateam Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Gabrielle van Zoeren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertelt over de creatieve ontwikkelingen binnen Europa. Ook heeft ze samen met ERAC gekeken op welke kansen RVO kan inzetten om de resultaten te verhogen.

Foort van Oosten – burgemeester Nissewaard

Burgemeester Foort van Oosten vertelt over de uitdaging waar zijn gemeente momenteel voor staat. Want ondanks de omvang en het enthousiasme van de ambtenaren lukt het de gemeente niet om alle opgaven die op ze afkomen alleen op te lossen. Daarvoor moeten ze samenwerken.

Online meet & greet met een ERAC-adviseur?

Naast onze virtuele aanwezigheid tijdens de EWRC willen wij u ook dit jaar de ruimte geven om vragen te stellen. Van 14 tot en met 22 oktober plannen wij iedere werkdag één gesprek in, waarin een ERAC-adviseur de tijd voor u neemt. Loopt uw organisatie ergens tegenaan met betrekking tot Europa? Wilt u meer weten over bepaalde regelingen? Wij staan graag voor u klaar om Europa begrijpelijk te maken. Die doen we via een videocall.

Nieuwsoverzicht

Plan een online meet & greet in

Laat uw gegevens achter en wij organiseren een gesprek. Hopelijk tot dan!

Maak een afspraak

Meer artikelen

Actueel

Subsidieverwerving voor gemeenten belangrijker dan ooit

Adviseurs Josha Ober en Miett Tajthy leggen uit hoe ook uw gemeente de kans op succes met het verwerven van…
Actueel

Stimuleer economische groei met maatschappelijke kosten-batenanalyses en Europese subsidies

In een tijd waarin economische groei en duurzaamheid belangrijker zijn dan ooit tevoren, spelen maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA’s) en Europese subsidies…
Actueel

Europese Subsidie-inzichten voor Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen

ERAC heeft een omvangrijke dataset opgebouwd die inzicht biedt in bijna alle Europese subsidies in Nederland. Deze inzichten bieden concrete…