Skip to main content

Programmamanager Europese projecten

Weet jij hoe EU gefinancierde projecten werken? Impact maken en zelf Europese en regionale samenwerkingsprogramma’s initiëren en ontwikkelen. Heb ik je aandacht? Lees rustig verder, want deze functie is nog veel leuker in het echt.

ERAC groeit en heeft een prachtige vacature voor een Programmamanager Europese projecten.

Als Programmamanager Europese Projecten ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opzetten van Europese, nationale en provinciale uitvoeringsprogramma’s, financieringsprojecten en subsidieregelingen die bijdragen aan de ambitie van de regio en Europa. Kortom, je gaat de wensen van de klant vertalen naar een concreet en uitvoerbaar programma dat voldoet aan de vereisten van een subsidieprogramma. Hiermee kun jij het verschil maken in maatschappelijke transities.

Wat ga je doen?

Dit is een positie waarin je met flink wat autonomie aan de slag gaat. En snel veel impact maakt, want de rol en het belang van Europa groeit met de dag. Om projecten echt van de grond te krijgen, moet je bij het ontwikkelen van een programma alle verbanden in één oogopslag inzien en begrijpen. En daar komt heel veel bij kijken! Je houdt je bezig met:

  • Onderwerpen van maatschappelijke meerwaarde zoals onder andere innovatie, energietransitie, duurzame ontwikkeling, landbouw, life sciences & health en data technologie;
  • Het financieren van complexe (Europese) projecten en programma’s;
  • Het begeleiden van consortia in (Europees) gefinancierde projecten;
  • Procesondersteuning, (het tijdig bij elkaar brengen van partners, het voorbereiden van bijeenkomsten, het aansturen op deadlines);
  • Inhoudelijke ondersteuning (het ontwikkelen, vormgeven en schrijven van de propositie);
  • Financieel-technische ondersteuning (het uitwerken van de begroting en aansluiting daarvan op de inhoud);
  • Samenwerken met ervaren en ambitieuze collega’s die geloven in het ondersteunen van overheden, kennisinstellingen en bedrijven bij hun (innovatieve) ambities.

Je bent dan ook dé specialist in alles rondom het proces, EU financieringen en subsidieregelingen. De klant is specialist van de onderwerpen, jij de generalist en daar moet jouw kracht ook liggen. Je ontlast de klant en weet deze complexe materie makkelijk uit te leggen. Jouw taak is om de partners in de programma’s inzicht te verschaffen, onderbouwd advies te geven, en te zorgen dat ze tijdig de juiste keuzes maken. Met jouw creatieve geest, schrijfvaardigheid en organisatorisch talent ben jij de onmisbare schakel om tot een succesvolle propositie te komen.

Dus zet je je team en stakeholders bij elkaar om de strategie te bepalen om samen het grotere doel te bereiken. Ga je proactief het gesprek aan over projectideeën, signaleert kansen, identificeert mogelijke risico’s en denkt actief mee over oplossingen, verzorg je tussentijdse PowerPoint presentaties en identificeer je de vele verschillende projecten die beoordeelt moeten worden om geïntegreerd te worden in het geheel.

Voorbeeldproject

Internationaal
Als ERAC-adviseur ondersteun je de toezichthoudende regionale ontwikkelingsmaatschappijen en innovatiecentra bij de uitvoering van Crossroads2, zowel op operationeel als op bestuurlijk niveau. Je bent aangesteld om het projectmanagement in goede banen te leiden; daarnaast vervul je de rol van secretaris bij de Raad van Advies, een deskundigencommissie van zestien vooraanstaande wetenschappers en ondernemers, die het bestuur adviseert over de innovativiteit en economische meerwaarde van ingediende projecten. In samenwerking met Stimulus verzorg je als ERAC-adviseur de inhoudelijke en financiële rapportages aan INTERREG. Bekijk ook ons track record op projecten.

Regionaal
Als ERAC-adviseur ondersteun je PhotonDelta bij de ontwikkeling van een aanvraag voor haar fotonica-programma in het kader van het Nationaal Groeifonds. Bij de ontwikkeling van een dergelijke aanvraag komt veel kijken:
1) procesondersteuning (het tijdig bij elkaar brengen van partners, het voorbereiden van bijeenkomsten, het aansturen op deadlines);
2) Inhoudelijke ondersteuning (het ontwikkelen, vormgeven en schrijven van de propositie);
3) Financieel-technische ondersteuning (het uitwerken van de begroting en aansluiting daarvan op de inhoud).
Een intensief project, hoe mooi is het dan al als het programma uiteindelijk als beste wordt beoordeeld en een kleine 500 miljoen euro ondersteuning ontvangt.

Wie zijn wij?

ERAC staat voor “werken aan de wereld van morgen” en is al 30 jaar hét bepalende adviesbureau op het gebied van Europees financieel advies. Met kantoren in Eindhoven en Utrecht helpen wij overheden, kennisinstellingen en bedrijven met prachtige uitdagingen op het gebied van onder andere  duurzaamheid, innovatie, de regionale economie, de energietransitie en Europa.

Wij zijn specialisten, verbinders en maken de complexe materie rondom Europese subsidies behapbaar. Daarmee ontzorgen we onze relaties en geven advies zodat zij de juiste keuzes kunnen maken. ‘Vooruitstrevend’ en ‘realistisch’ gaan hierin hand in hand en vormen de basis voor hoe we te werk gaan. Door effectief de kansen voor onze klanten te benutten, zorgen we dat iedere euro raak is.

Jij krijgt:

  • Een werkgever die aandacht besteedt aan jouw werkgeluk, werk-privé balans, talentontwikkeling, een vitaliteitsprogramma en individuele carrièrekansen;
  • Een salaris tussen de € 3.500 – € 6.000, 8% vakantiegeld, 31 vakantiedagen, en een jaarlijkse winstuitkering;
  • Betrokken collega’s, een warme cultuur en een zeer enthousiaste en actieve personeelsvereniging;
  • Hybride werken, flexibele werktijden en een flexibel mobiliteitsbeleid dat past bij onze duurzame missie;
  • De mogelijkheid tot parttime werken (minimaal 28 uur);
  • Onze eigen ERAC Academy, hier krijg je alle kansen om je persoonlijk te ontwikkelen. Door gebruik te maken van onze interne coach, deel te nemen aan één van onze trainingen of cursussen (waaronder de training subsidiespecialist), en waarin ruimte is voor een persoonlijk opleidingsbudget;
  • Zelf maatschappelijke projecten aandragen? Kan ook! Bij onze eigen ERAC Foundation.
  • En ook nog eens pensioenregeling via Doenpensioen van a.s.r.

Wat vragen wij:

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Aantoonbare ervaring met Europese financieringsprojecten en/ of subsidieregelingen;
  • Analytisch en probleemoplossend vermogen;
  • Creatief, organisatorisch talent en complexe onderwerpen eenvoudig uit kunnen leggen;
  • Teamspeler met het vermogen om anderen te inspireren;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Ervaring met Europese financiering, zoals Interreg, is heel mooi meegenomen, maar anders leer je het bij ons;
  • Ook ervaring met begeleiden van consortia in (Europees) gefinancierde projecten is heel mooi meegenomen, maar anders leer je het bij ons!

Meer weten?

Herken jij jezelf in bovenstaande, dan zien wij heel graag je cv tegemoet.
We kijken er naar uit om je beter te leren kennen.

Joost Spape
(Interim) Corporate Recruiter
T: 06-25008840
E werken@erac.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature iets voor jou?

Wij leren je graag kennen

Solliciteer direct