Publicaties

Onze podcasts

In de podcast Sterke Koppen praten we over thema’s die ERAC en onze klanten raken.

In deze zesde aflevering van de podcast gaan we in gesprek met Peter Rake van TNO en programmamanager FNS en Celine van Soest van ERAC.  Ze bespreken de 6G ontwikkeling, hoe deze ontwikkeling de aanjager kan worden voor de economie van de BV Nederland, waarom er financiering vanuit het Nationaal Groeifonds nodig was en wat wij hier als burger van gaan merken.

In de vijfde aflevering van de podcast zijn Jan Rietsema, directeur van SBMC, en Sharon Struijcken van ERAC te gast. Ze bespreken de significante rol van SBMC bij het bevorderen van regeneratieve geneeskunde in Nederland en hoe de bijdrage van het Nationaal Groeifonds wordt ingezet.  We gaan ook in op het belang van een nauwe samenwerking om te voldoen aan de gestelde subsidievoorwaarden en de verantwoording van de subsidie.

In de vierde aflevering spreken we met Inge van Beek, omgevingsmanager energietransitie VvE’s in Tilburg en Willem Jaspers, commercieel verantwoordelijk binnen ERAC over de uitdagingen waar gemeente Tilburg voor staat als het gaat om warmtetransitie en de rol van Verenigingen van Eigenaren in het verduurzamen van woningen en gebouwen.

In de derde aflevering spreken we met Ewit Roos van PhotonDelta en Huub Smulders, directeur van ERAC. Met de twee heren bespreken we ‘fotonica’, en vooral hoe PhotonDelta deze veelbelovende technologie — met hulp van ERAC en het Nationaal Groeifonds — verder ontwikkelt in Nederland.

In de tweede aflevering hebben we een koffieconversatie met Herman Gels van Midpoint Brabant en met Geert Kooistra, die Midpoint Brabant namens ERAC bijstaat. Met hen bespreken we de circulaire economie, en vooral hoe deze wordt toegepast in Brabant.

In de eerste aflevering gaan we aan de bak (koffie) met Geert Kooistra en Miett Tajthy, ERAC-adviseurs met een groot hart voor de energietransitie. Met als vraag: hoe dragen we met z’n allen ons steentje bij aan een circulaire economie?