Skip to main content

Senior Adviseur – Frank Jansen

Frank Jansen is senior adviseur met een financieel profiel. Wat maakt het dat hij inmiddels al 6 jaar werkzaam is bij ERAC? Hoe deelt hij zijn werkdagen op een flexibele manier in? En met welke cursus is hij momenteel bezig?

Hoe ben je bij ERAC terechtgekomen?

“Zes jaar geleden werd ik via LinkedIn benaderd. Het voelde goed, na een aantal gesprekken begon mijn ERAC-avontuur. Ik ben in 2000 afgestudeerd in bedrijfskunde aan de VU. Daarna begon ik als consultant op het gebied van corporate finance. Ik heb daarna diverse functies gehad, waaronder fondsmanager en managementfuncties. Toch voel ik me het meest op mijn gemak als consultant. Projecten initiëren en klanten adviseren: daar word ik echt blij van.”

Welke talenten heb je nodig voor jouw functie?

“Het is belangrijk om financiële expertise te hebben, maar zeker ook de interesse en kennis in bredere economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit is noodzakelijk om bij te blijven en voorop te lopen. Het begrijpen van ontwikkelingen op het gebied van subsidies, energietransitie en circulaire economie is essentieel om waardevol advies te kunnen geven aan klanten. Goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar, omdat het overbrengen van kennis en advies een belangrijk onderdeel is van het werk. Ook is het belangrijk om outside-of-the-box te denken en creatieve oplossingen te vinden.”

Wat maakt werken bij ERAC zo leuk?

“Ik hou van de afwisseling in de opdrachten. Daarnaast vind je hier leuke collega’s en heerst er een fijne werksfeer. Ik ben een consultant in hart en nieren en ga graag op pad om advies te geven. Ik word niet vrolijk als ik acht uur per dag en vijf dagen per week op hetzelfde kantoor zit. Dat is bij ERAC gelukkig niet het geval. Verder vind ik het coachen van junioren en betrokken zijn bij onze Academy een leuke uitdaging.”

Hoeveel projecten of klanten heb jij?

“Op dit moment heb ik vijf projecten, waaronder de ontwikkeling van publieke investeringsfondsen en diverse opdrachten bij gemeenten, provincies en ministeries. Bij de gemeente Den Haag ben ik bijvoorbeeld strategisch adviseur fondsen. Dat maakt mij een schakel tussen allerlei beleidsdoelen, projecten en financieringsmogelijkheden. Het is interessant om het beleid van de overheid te koppelen aan financiële mogelijkheden en geschikte financieringsinstrumenten. Dat vraagt om veel kennis en creativiteit.”

Hoe zit het met kennisdeling binnen ERAC?

“Die is heel veelzijdig. Ons interne opleidingsaanbod is best breed. Er ligt bijvoorbeeld een mooi programma klaar voor mensen die net binnenkomen. Momenteel volg ik een masterclass op de Universiteit van Gent om mijn kennis van investeringsfondsen te versterken. Je krijgt alle ruimte om interne en externe opleidingen te volgen. Zo blijf je je ontwikkelen. Enorm belangrijk, want je moet jezelf als adviseur blijven uitdagen.”

Je krijgt alle ruimte om interne en externe opleidingen te volgen.
Zo blijf je je ontwikkelen.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit?

“Ik werk op maandag en vrijdag thuis. Dat vind ik prettig, want je kunt die dagen gebruiken om bureauwerk te doen. Denk aan projectadministratie of het inlezen in bepaalde onderwerpen. Van dinsdag tot en met donderdag ben ik vaak op locatie, bij de klant of op kantoor. Voor meetings, om workshops te begeleiden of trainingen te geven bijvoorbeeld. Het is een drukke baan, maar je kunt je werk op een flexibele manier indelen. Ook de balans tussen werk en privé is goed te verdelen. Hetzelfde geldt voor reizen: ik reis alleen op de momenten dat het efficiënt is. Om 09.00 heen en om 18.00 uur terug bijvoorbeeld. Fijn voor iemand die jong is, maar ook voor iemand met een druk gezinsleven.”

Wat wil je meegeven aan toekomstige collega’s?

“Ik zou zeggen: klop eens bij ons aan en ga met ons in gesprek of je ambities overeenkomen met die van ERAC. We zijn een ambitieus bedrijf met zeventig consultants. Ben je geïnteresseerd in maatschappelijke onderwerpen zoals de energietransitie, circulariteit, de stikstofcrisis en andere uitdagingen van de Nederlandse overheid? Dan ben je van harte welkom bij ERAC. Of je 22 of 60 jaar bent, dat maakt ons niet uit. Die passie is het allerbelangrijkste.”

Ook zo'n baan met impact?

Bekijk al onze vacatures

En solliciteer snel