Skip to main content

Actueel

Subsidiespecialist worden? ERAC stoomt u klaar in 8 dagen

Subsidies zijn een veelgebruikt middel om innovatie te stimuleren. Doordat de wet- en regelgeving steeds complexer wordt, neemt ook de vraag naar kennis over subsidies enorm toe. Daarom biedt ERAC een cursus tot subsidiespecialist. Binnen acht dagen stomen we u klaar om aan de slag te gaan voor overheden en andere subsidieverstrekkende organisaties.

Waarom is deze cursus in het leven geroepen?

De wereld heeft te maken met grote maatschappelijke, economische en duurzame uitdagingen. De energietransitie is daar een voorbeeld van. Zulke vraagstukken vragen om forse financiële investeringen in innovatieve oplossingen. Subsidie is een instrument om nieuwe innovaties te stimuleren en realiseren. Hierdoor gaan subsidieverstrekkers een steeds grotere rol spelen. Momenteel bestaat er geen opleiding tot subsidiespecialist. Met onze cursus leert u alles van het vak. Zo kunt u bedrijven en organisaties verder helpen met hun maatschappelijke doelen.

Wat leer ik tijdens deze cursus?

U leert hoe u een subsidietraject van A tot Z kunt begeleiden. Denk daarbij aan aanvragen beoordelen, toetsen en afhandelen. Daar komt zowel inhoudelijke, financiële als juridische kennis bij kijken. Die maakt u  allemaal eigen tijdens de cursus. Naast de theorie gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden. Door middel van bestaande casussen uit onze dagelijkse praktijk stomen we u helemaal klaar voor het werkveld.

Je leert het hele subsidieproces kennen en je kunt veel van je eigen inbreng meenemen. Een goede basis om verdere stappen te zetten.

Sandra Goos-ten Wolde - Gemeente Westellingenwerf

Welke subsidies staan centraal tijdens de cursus?

We leren u meer over een breed palet aan subsidies. Van Europees tot nationaal en van aanvraag tot vaststelling. Vanuit de specifieke expertise van ERAC op het vlak van Europese subsidies zal hier tijdens één van de cursusdagen dieper op worden ingezoomd.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij subsidieverstrekkende organisaties, plannen hebben om bij zo’n organisatie te gaan werken, of juist werken bij organisaties die subsidies willen aanvragen. Denk aan:

  • Gemeenten
  • Ministeries
  • RVO
  • Managementautoriteiten

ERAC kan putten uit een enorme rijkdom aan praktijkervaring. De cursus is erg waardevol, ook vanwege de casuïstiek.

Santino Lo Bianco - Gemeente Den Haag

Wie gaat mij begeleiden?

Bij ERAC werken veel adviseurs die gedetacheerd zijn als subsidieverstrekker door het hele land. We bezitten dan ook een flinke schat aan kennis over deze discipline. Deze ervaringsdeskundigen zullen de cursus subsidiespecialist verzorgen. De twee vaste gezichten van de cursus zijn ERAC-adviseurs Richard Rikken en Nicky Pullens. Zij zullen u de fijne kneepjes van het vak bijbrengen en zijn ook het aanspreekpunt.

Wanneer start de cursus?

Deze cursus biedt ERAC jaarlijks minimaal twee keer aan en is tweewekelijks op vrijdagen.
Het eerste programma van 2024 is volgeboekt. In het najaar van 2024 start het tweede programma.*

Dag 1 |       Introductie en kennismaking
Dag 2 |       Subsidie uitgelicht
Dag 3 |       Europa: achtergrond, regelgeving en staatssteun
Dag 4 |       Projectontwikkeling en andere financieringsmogelijkheden
Dag 5 |       De aanvraagfase: van indiening tot verlening
Dag 6 |       De uitvoeringsfase: verplichtingen en controle
Dag 7 |       De vaststellingsfase en beroep en bezwaarprocedures
Dag 8 |       Afsluiting en certificaat uitreiking

Tijd      van 9.00 uur tot 16.00 uur.

*Startdatum volgt

Waar vindt de cursus plaats?

De exacte locaties stemmen we af op de plaatsen waar de deelnemers wonen. We kiezen een locatie die voor iedereen het meest centraal gelegen is. Toepasselijk: de eerste cursusdag vindt in ieder geval plaats op een locatie die is gefinancierd met behulp van een subsidieaanvraag die wij hebben geschreven.

Hoeveel kost mijn deelname?

De kosten voor deze cursus bedragen € 2.750,- excl. btw.

Ik heb nog wat vragen over deze cursus

Neem gerust contact op met Richard Rikken via richardrikken@erac.nl.

Nieuwsoverzicht

Schrijf u snel in

Leuk dat u interesse hebt in deze cursus. Klik op ‘inschrijven’ om de aanmelding te starten.

Inschrijven

Meer artikelen

Actueel

Optimaliseer uw subsidieverantwoording en bescherm het imago van uw organisatie

Voorkom problemen met subsidieverantwoording en zorg voor een vlekkeloos traject, Adviseur Sharon Struijcken geeft tips.
Actueel

ERAC kondigt directiewissel aan met William van den Bungelaar aan het roer

5 februari 2024, ERAC kondigt directiewissel aan. Huub Smulders, algemeen directeur, draagt het stokje over aan William van den Bungelaar.
Actueel

STEP-initiatief, een volgende stap om Europa’s strategische autonomie te versterken.

Adviseur Steven Berens licht toe hoe dit initiatief niet alleen invloed heeft op de koers van Europa's technologische positie, maar…