Actueel

Subsidiespecialist worden? ERAC biedt cursus subsidieverstrekker

Subsidies zijn een veelgebruikt middel om innovatie te stimuleren. Doordat de wet- en regelgeving steeds complexer wordt, wordt de vraag naar kennis over subsidies ook steeds groter. Daarom biedt ERAC een cursus tot subsidiespecialist. Binnen acht dagen stomen we je klaar om aan de slag te gaan voor overheden en andere subsidieverstrekkende organisaties.

Waarom is deze cursus in het leven geroepen?

De wereld heeft te maken met grote maatschappelijke, economische en duurzame uitdagingen. De energietransitie is daar een voorbeeld van. Zulke vraagstukken vragen om forse financiële investeringen in innovatieve oplossingen. Subsidie is een instrument om nieuwe innovaties te stimuleren en realiseren. Hierdoor gaan subsidieverstrekkers een steeds grotere rol spelen. Momenteel bestaat er geen opleiding tot subsidiespecialist. Met onze cursus leer je als toekomstige subsidieverlener alles van het vak. Zo kun je bedrijven en organisaties verder helpen met hun maatschappelijke doelen.

Wat leer ik tijdens deze cursus?

Je leert hoe je een subsidietraject van A tot Z kunt begeleiden. Denk daarbij aan aanvragen beoordelen, toetsen en afhandelen. Daar komt zowel inhoudelijke, financiële als juridische kennis bij kijken. Die ga je je allemaal eigen maken tijdens de cursus. Naast de theorie gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden. Door middel van bestaande casussen uit onze dagelijkse praktijk stomen we je helemaal klaar voor het werkveld.

Je leert hoe je een subsidietraject van A tot Z kunt begeleiden. Denk daarbij aan aanvragen beoordelen, toetsen en afhandelen.

Welke subsidies staan centraal tijdens de cursus?

We leren je meer over een breed palet aan subsidies. Van Europees tot nationaal en van aanvraag tot vaststelling. Vanuit de specifieke expertise van ERAC op het vlak van Europese subsidies zal hier tijdens één van de cursusdagen dieper op worden ingezoomd.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Mensen die werkzaam zijn of aan de slag willen gaan bij een organisatie die subsidies verstrekt. Denk dan aan:

  • Gemeenten
  • Ministeries
  • RVO
  • Managementautoriteiten

Bij ERAC werken veel adviseurs die gedetacheerd zijn als subsidieverstrekker door het hele land. We bezitten dan ook een flinke schat aan kennis over deze discipline.

Wie gaat me begeleiden?

Bij ERAC werken veel adviseurs die gedetacheerd zijn als subsidieverstrekker door het hele land. We bezitten dan ook een flinke schat aan kennis over deze discipline. Deze ervaringsdeskundigen zullen de cursus subsidiespecialist verzorgen. De twee vaste gezichten van de cursus zijn ERAC-adviseurs Richard Rikken en Luuk Muller. Zij zullen je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen en zijn ook het aanspreekpunt.

Wanneer start de cursus?

In 2021 trappen we af. De cursus is tweewekelijks op vrijdagen, rekening houdend met schoolvakanties.

Hoe lang duurt een lesdag?

Van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Waar vindt de cursus plaats?

De exacte locatie maken we binnenkort bekend. Deze stemmen we af op de plaatsen waar de deelnemers wonen. We kiezen een locatie die voor iedereen het meest centraal gelegen is. Toepasselijk: de eerste cursusdag vindt in ieder geval plaats op een locatie die is gefinancierd met behulp van een subsidieaanvraag die wij hebben geschreven.

Ik heb nog wat vragen over deze cursus.

Neem gerust contact op met Richard Rikken via richardrikken@erac.nl.

Nieuwsoverzicht

Schrijf je snel in

Leuk dat je interesse hebt in deze cursus. Klik op ‘inschrijven’ om de aanmelding te starten.

Schrijf me in

Meer artikelen

Actueel

Probeer deze drie tips voor betere gebiedsontwikkeling

Hoe zorgt u nu voor een voortvarende start van een complex gebiedsontwikkelingsproces? ERAC-adviseur Stef geeft drie handige tips.
Actueel

Van droom naar werkelijkheid: ERAC Foundation is een feit

De grote vraagstukken van deze wereld kunnen we alleen tackelen als we er zelf de schouders onder zetten. En dat…
Actueel

Wat kun je regionaal leren van de Europese kunst van langjarig programmeren?

ERAC-adviseur Pieter vertelt wat de laatste stand van zaken is en waarom de Europese aanpak ‘best practice’ kan zijn voor…