Skip to main content

Actueel

De cursus subsidiespecialist: Uw weg naar succes

Subsidies zijn krachtige instrumenten om innovatie te bevorderen en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Maar in een tijd van toenemende regelgeving is er een groeiende behoefte aan subsidiespecialisten met diepgaande kennis. ERAC biedt dé cursus tot subsidiespecialist aan, die u in slechts acht dagen voorbereidt om zelfverzekerd te opereren binnen overheden en andere subsidieverstrekkende organisaties. Wat deze cursus uniek maakt, vertelt Nicky Pullens, een van de begeleidende adviseurs.

De noodzaak voor deze cursus is ontstaan vanwege de grote maatschappelijke, economische en duurzame uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Neem bijvoorbeeld de energietransitie, waarbij aanzienlijke financiële investeringen in innovatieve oplossingen nodig zijn. Subsidies zijn een essentieel instrument om nieuwe ideeën te stimuleren en te realiseren. Als antwoord op deze behoefte heeft ERAC de cursus tot subsidiespecialist ontwikkeld. Hierin verwerft u alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om bedrijven en organisaties te helpen bij het bereiken van hun maatschappelijke doelen en innovatieve projecten.

Het maatschappelijk en financieel belang van subsidies is te groot om 'het er even bij te doen'. Met deze cursus verstevigen en borgen we de kennis in de organisatie.

Marcel FlikweerBeleidsmedewerker - GR de Bevelanden

Tijdens de cursus krijgt u een grondig begrip van het volledige subsidieproces, van begin tot eind. U leert hoe u subsidieaanvragen kunt opstellen, toetsen en beoordelen, waarbij u zowel inhoudelijke, financiële als juridische kennis opdoet. Wij gaan verder dan alleen theoretische kennis en geven ook tal van praktijkvoorbeelden. Dankzij bestaande casussen uit onze dagelijkse praktijk krijgt u een helder beeld van het werkveld.

We behandelen een breed scala aan subsidies, zowel op Europees als nationaal niveau, en zowel het aanvraagproces als de vaststellingsfase komen aan bod. Een van de unieke aspecten van deze cursus is de specifieke expertise van ERAC op het gebied van Europese subsidies, waar tijdens een van de cursusdagen dieper op wordt ingegaan. Zo worden ook projectlocaties bezocht waar u de impact van subsidies met uw eigen ogen kunt zien.

Je verwerft inzicht in het hele subsidieproces. Zowel vanuit het oogpunt van de subsidieaanvrager als vanuit het perspectief van de subsidieverstrekker.

Achraf El - GhaddariFinancieel adviseur / beoordelaar - Provincie Gelderland

Wat maakt deze cursus nu zo uitzonderlijk?

 • Volledig subsidieproces
  De cursus behandelt het gehele subsidieproces, van het beoordelen en toetsen van aanvragen tot de afhandeling en vaststelling ervan. U leert niet alleen de theorie achter subsidies, maar ook hoe u deze kennis in de praktijk kunt toepassen;
 • Inhoudelijke, financiële en juridische kennis
  Subsidiespecialisten moeten bekend zijn met verschillende aspecten, waaronder inhoudelijke, financiële en juridische aspecten. Tijdens de cursus verwerft u een brede kennis op al deze terreinen, waardoor u een complete professional wordt die in staat is om complexe subsidieaanvragen en -processen aan te pakken;
 • Praktijkgerichte benadering
  De cursus maakt gebruik van praktijkvoorbeelden en casussen uit de dagelijkse praktijk van ERAC. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van de uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen als subsidiespecialist. Dit helpt u bij het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het toepassen van uw kennis in echte situaties;
 • Expertise in Europese subsidies
  ERAC heeft een uitgebreide expertise op het gebied van Europese subsidies. Tijdens de cursus wordt hier specifiek op ingezoomd, waardoor u een diepgaand begrip krijgt van de complexe regelgeving en procedures rondom Europese subsidies. Dit is een waardevolle toevoeging aan uw kennisportfolio en kan uw carrièremogelijkheden vergroten;
 • Praktijkervaring van ERAC
  ERAC kan putten uit een enorme scala aan praktijkervaring op het gebied van subsidiespecialisatie. Deze praktijkervaring wordt geïntegreerd in de cursus, waardoor u kunt profiteren van de expertise en inzichten van ervaren ERAC-professionals. Dit zorgt voor een waardevolle leerervaring en versterkt de relevantie van de cursus voor de praktijk.

Kortom, de cursus tot subsidiespecialist van ERAC is uniek in zijn soort. Het biedt professionals de kans om in korte tijd een grondige kennis van subsidiespecialisatie op te doen, met aandacht voor zowel theoretische kennis als praktische toepassing

Zet de eerste stap naar een succesvolle carrière in dit groeiende vakgebied en schrijf u nu in!

Als u benieuwd bent naar de specifieke inhoud van de cursus, of u direct wil inschrijven kijk dan hier. U kunt ook een infosheet aanvragen voor praktische informatie. Neem hiervoor contact met mij op via nickypullens@erac.nl of via 06 23 09 06 54.

Meer artikelen

Actueel

Optimaliseer uw subsidieverantwoording en bescherm het imago van uw organisatie

Voorkom problemen met subsidieverantwoording en zorg voor een vlekkeloos traject, Adviseur Sharon Struijcken geeft tips.
Actueel

ERAC kondigt directiewissel aan met William van den Bungelaar aan het roer

5 februari 2024, ERAC kondigt directiewissel aan. Huub Smulders, algemeen directeur, draagt het stokje over aan William van den Bungelaar.
Actueel

STEP-initiatief, een volgende stap om Europa’s strategische autonomie te versterken.

Adviseur Steven Berens licht toe hoe dit initiatief niet alleen invloed heeft op de koers van Europa's technologische positie, maar…