De mens ERAChter

‘ERAC is hét kompas op het gebied van revolverend financieren’

Van blokschaaf tot elegante oldtimer, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we ERAC-adviseur Luc van Aart voor aan de hand van een aantal persoonlijke items.

Boek Value Based Management: bruggen bouwen

“Al te vaak blijkt dat in de wereld van financiering private en publieke partijen elkaars taal onvoldoende spreken. We vervullen als het ware een brugfunctie tussen beide werelden. Dit boek komt hierbij goed van pas, het wordt er dan ook regelmatig even bijgepakt. Het inspireert mij, omdat de auteurs op een heldere manier belangrijke strategieën en principes rondom waardecreatie uitleggen en dit met sprekende voorbeelden illustreren.”

Blokschaaf: ik hou(t) van finetunen

“Onze PAX-kast van IKEA was toe aan vervanging. Aangezien ik thuis graag met hout werk, leek het me leuk om zelf een walk-in closet te maken. Deze schaaf zorgt ervoor dat ik met uiterste precisie en kwaliteit iets moois neerzet. Iets waar ik bij ERAC ook altijd naar streef.”

Modern kompas: komt goed van pas

“Een mooie wandeling in het buitenland sla ik niet snel af. Natuurlijk wel met mijn wandel-GPS op zak. De accu gaat niet alleen veel langer mee dan die van een mobieltje, hij bepaalt onder alle omstandigheden de juiste koers. Daarover gesproken: in de wereld van revolverend financieren kennen wij inmiddels prima de weg. Voor veel publieke partijen is deze wereld vaak nog redelijk onontgonnen terrein. Samen met de klant bepalen we de juiste koers, bieden we ondersteuning om die koers in te zetten en bereiken we het einddoel.”

Voorheen was dit de auto van een assistente van Ellen DeGeneres. Grappig, hè!

Volkswagen Karmann Ghia: good oldtime(r)

“Vol enthousiasme neem ik mijn ivoorwitte Karmann Ghia twee keer per jaar mee naar ERAC. Je ziet ‘m niet vaak meer rijden, dus stiekem maakt me dat nog trotser. Net mijn kindje! Deze auto komt uit 1974, het laatste productiejaar. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om er aan te klussen. Leuk feitje: hij komt uit L.A. (Ocean Boulevard) en voorheen was dit de auto van een assistente van Ellen DeGeneres. Grappig, hè!”

Cd en festivalticket: daar zit muziek in

“Een festival of leuke band hier en daar, ik ben erbij! Vooral gitaarrock klinkt mij als muziek in de oren. Ik ben meerdere keren naar Lowlands geweest. Inmiddels vind ik het veel te groot en commercieel geworden. Maar destijds speelde bijvoorbeeld dEUS er, een Belgische band. Daar keek ik erg naar uit. Tegenwoordig ga ik liever naar Best Kept Secret of Down the Rabbit Hole. Mijn vrienden en ik kunnen niet wachten tot we weer mogen genieten van een leuk festival.”

Nieuwsoverzicht

Meer artikelen

Actueel

Financiële analyse ‘Fit for 55’

Geef CO2 een reëler prijskaartje. Dat stelt de Europese Commissie voor in het klimaatpakket ‘Fit for 55’. Hoe? Ook dat…
Actueel

Probeer deze drie tips voor betere gebiedsontwikkeling

Hoe zorgt u nu voor een voortvarende start van een complex gebiedsontwikkelingsproces? ERAC-adviseur Stef geeft drie handige tips.
Actueel

Van droom naar werkelijkheid: ERAC Foundation is een feit

De grote vraagstukken van deze wereld kunnen we alleen tackelen als we er zelf de schouders onder zetten. En dat…